MN: Wisselingen in directie 


MN: Wisselingen in directie 

Pensioenuitvoerder MN in Den Haag krijgt op korte termijn te maken met wisselingen in de top van de organisatie. Twee van de vier directieposities vallen begin volgend jaar vrij, wanneer CFRO Liesbeth Sinke en directeur Pensioenen & Verzekeringen Henri den Boer beiden stoppen in hun huidige rollen. Liesbeth Sinke vertrekt volgend jaar bij de uitvoerder; Henri den Boer blijft bij MN en gaat een meer inhoudelijke rol binnen de Vermogensbeheerpraktijk invullen.

Drs. E.J. (Liesbeth) Sinke RC (48) is sinds juni 2016 statutair en financieel directeur (CFRO) van MN. Ze heeft in de afgelopen maanden met de Raad van Commissarissen van MN afgesproken om haar koers in 2019 te verleggen, nu haar primaire doel – de ICT-organisatie van MN naar een hoger plan brengen – in de afgelopen jaren is gerealiseerd. Als lid van de 4-koppige directie van MN, met Finance, Risk en ICT in haar portefeuille, heeft ze in de afgelopen jaren leiding gegeven aan de vernieuwingen van het financiële beleid, riskmanagement en ICT. De positieve ontwikkelingen die in die periode in haar portefeuille zijn gerealiseerd, maken dat ze haar taak met een gerust hart overdraagt.

“Bij mijn aantreden bevond MN zich in een turbulente periode, met name in mijn aandachtsgebied”, zegt Liesbeth Sinke. “Samen met de managers en medewerkers is het gelukt om een stijgende lijn in te zetten op de belangrijke dossiers. Er is nu meer slagkracht, er worden meer en betere resultaten gerealiseerd, en met name binnen de ICT-organisatie is het vertrouwen toegenomen. Ik ben oprecht trots op de vooruitgang die wij met elkaar hebben geboekt. Voor mij voelt het nu als een goed moment voor de volgende uitdaging.”

Liesbeth Sinke werkte eerder voor onder andere NNIB (dochter van ING), Marsh, Aon en ABN Amro. Het is nog niet bekend wat haar volgende stap is, en in welke bedrijfstak die precies ligt. “Ik heb mijn hele loopbaan in het bedrijfsleven gewerkt. De dynamiek van een commerciële dienstverlener ben ik ook wel gaan missen in de afgelopen jaren en ik sluit een nieuwe stap in die richting zeker niet uit.”

Drs. H.M. (Henri) den Boer MBA (50) startte in augustus 2015 als directeur van de pensioenadministratie voor de circa 2 miljoen deelnemers van MN’s opdrachtgevers PMT, PME en Bpf Koopvaardij. Ook de uitvoering van inkomens-gerelateerde verzekeringen valt in zijn portefeuille. Na ruim drie jaar leiding te hebben gegeven aan de vernieuwingen in dit bedrijfsonderdeel van MN, heeft Henri den Boer aangegeven zijn focus te willen verleggen. Het is zijn wens om zich meer te gaan ontwikkelen op inhoudelijk vlak, in het verlengde van zijn achtergrond als econometrist. Met MN heeft hij afgesproken deze transitie binnen de business unit Vermogensbeheer in te vullen. MN hecht aan duurzame inzetbaarheid en ondersteunt de keuze van Henri den Boer om zijn nieuwe richting binnen of buiten MN mogelijk te maken.

Henri den Boer: “Na bijna een hele loopbaan in algemeen management en de laatste jaren als directeur Pensioenen & Verzekeren binnen MN, voelde ik in de afgelopen tijd steeds sterker de behoefte om het accent in mijn werk te verleggen van het managen van de operatie naar meer diepte en analyse. Ik ben blij dat ik dat bij MN kan gaan doen, waar ik me goed thuis voel. Binnen de unit Vermogensbeheer kan ik die ambitie straks zinvol invullen, daar kijk ik dan ook enorm naar uit.”

Liesbeth Sinke vertrekt per 1 februari 2019 bij MN. Per diezelfde datum draagt ook Henri den Boer zijn taken over, waarna hij rond de lente binnen Vermogensbeheer zal starten. MN start het proces van opvolging voor de beide directieposities op korte termijn.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer On the move


Terug naar het overzicht

Terug naar boven