Jim Hagemann Snabe wordt voorzitter van de Raad van Advies van de Banking Circle Group

Jim Hagemann Snabe wordt voorzitter van de Raad van Advies van de Banking Circle Group

Jim Hagemann Schnabe

Banking Circle Group maakt bekend dat Jim Snabe de voorzitter van de Raad van Advies wordt. Hij zal nauw samenwerken met Anders la Cour, de medeoprichter en CEO van de Banking Circle Group, evenals grootaandeelhouder EQT VIII. De focus van Jim zal liggen op het voortzetten van de snelle groei van de Banking Circle Group.

Jim Snabe brengt meer dan dertig jaar ervaring in de technologiesector met zich mee. Hij was eerder actief als de wereldwijde co-CEO van SAP en de bestuursvoorzitter van Mærsk. Momenteel is hij bestuursvoorzitter bij Siemens, bestuurslid bij C3.ai en lid van de Raad van Toezicht van het World Economic Forum.
 
Anders la Cour, medeoprichter en CEO van de Banking Circle Group, over de aanstelling van Jim Snabe: “We zijn blij om Jim Snabe te verwelkomen als voorzitter van onze Raad van Advies. Hij heeft ontzettend veel ervaring met het opbouwen van sterk presterende teams bij snelgroeiende bedrijven en brengt unieke perspectieven naar de Banking Circle Group, waar hij sinds de zomer van 2016 aandeelhouder is.”
 
Mads Ditlevsen, partner bij EQT en hoofd van EQT Denmark: “Ik vind het geweldig dat Jim Snabe tot onze organisatie toetreedt in deze spannende tijden voor de Banking Circle Group. Sinds EQT vier jaar geleden in dit bedrijf investeerde is de omzet al met een factor 15 gegroeid, en het momentum is nog nooit zo sterk als nu geweest.”
 
Jim Snabe vertelt: “Banking Circle Group is een uniek bedrijf dat voor een transformatie van de financiële infrastructuur en grensoverschrijdende betalingen zorgt. Ik heb de groep sinds het prille begin gevolgd en ben enorm onder de indruk van wat het team al heeft bereikt. Het toekomstpotentieel is daarnaast al net zo aantrekkelijk. Ik kan niet wachten om de groep te ondersteunen tijdens de volgende fase in hun groeitraject.”