Roel Thijssen versterkt team Invesco in Nederland als Hoofd Benelux

Roel Thijssen versterkt team Invesco in Nederland als Hoofd Benelux

Roel Thijssen

Roel Thijssen is per 2 augustus 2021 aangesteld als Hoofd Benelux bij Invesco. Hij zal vanuit het kantoor van Invesco in Amsterdam verantwoordelijk zijn voor distributie in Nederland, België en Luxemburg. Hij zal rapporteren aan Jillert Blom, Hoofd Benelux, Nordics & Frankrijk.

Roel Thijssen heeft een lange en brede staat van dienst in de asset management-industrie, zowel nationaal als internationaal.

Na zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit werkte hij bij ABN AMRO Asset Management binnen portfoliomanagement en institutional sales, Barclays Global Investors en BlackRock, waar hij Managing Director was en onder andere verantwoordelijk voor iShares Benelux & Midden-Oosten. De laatste jaren heeft Thijssen zich vooral verder verdiept in de toepassingen van data science & data engineering, een vakgebied waar hij ook voor vermogensbeheerders veel mogelijkheden ziet.

Roel Thijssen: “Ik kijk er enorm naar uit samen met het Beneluxteam van Invesco klanten en relaties te helpen met het realiseren van hun doelstellingen. Invesco heeft een prachtig aanbod institutionele beleggingsoplossingen, retailfondsen en ook een kwalitatief sterk en groot aanbod ETF’s.”

Jillert Blom: “De komst van Roel is een versterking van ons team in de Benelux in de breedte en in de diepte. Onze klanten verwachten van ons dat we waarde blijven toevoegen doordat we hen goed kennen en begrijpen waar de uitdagingen liggen. Roel brengt veel ervaring en kennis mee die onze klanten direct ten dienst zal staan.”