Kees Goudswaard en André ten Damme treden aan bij PFZW

Kees Goudswaard en André ten Damme treden aan bij PFZW

Nieuwe baan man (08) on the move

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft twee benoemingen bekend gemaakt. Het gaat om Kees Goudswaard en André ten Damme. Eerstgenoemde wordt Lid van de Raad van Toezicht. En Ten Damme wordt bestuurslid.

Kees Goudswaard is Per 1 september 2021 toegetreden als Lid van de Raad van Toezicht. Met zijn komst bestaat de raad van toezicht uit vier leden. Goudswaard is Hoogleraar Toegepaste Economie en Bijzonder Hoogleraar Sociale Zekerheid aan de Universiteit Leiden.

Hij heeft de afgelopen jaren belangrijke adviesrollen gespeeld op het terrein van de pensioenen, als Voorzitter van de Commissie Toekomstbestendigheid Pensioenen en als Voorzitter van de SER Commissie Toekomst Pensioenen. Op dit moment is hij onder meer Voorzitter van de Raad van Toezicht van Pensioenfonds Horeca en Catering.

André ten Damme is op dezelfde datum begonnen als Bestuurslid van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Hij is voorgedragen door Actiz, de branchevereniging van zo’n 400 zorgorganisaties.

Ten Damme vervangt Bestuurslid Odette Perik van wie de zittingstermijn ten einde is. Als Bestuurslid zal hij deelnemen in de Commissie Integraal Risicomanagement van PFZW.

Hij was Financial Services Managing Partner bij EY. Van 2008 tot 2012 was hij CFO en Lid van de Raad van Bestuur van APG.