Dr. Andrea Siviero nieuwe Investment Strategist bij Ethenea

Dr. Andrea Siviero nieuwe Investment Strategist bij Ethenea

On the move
Nieuwe baan (4).png

Ethenea Independent Investors S.A. heeft Dr. Andrea Siviero benoemd tot Investment Strategist. Hij is een gerenommeerde expert op het gebied van macro-economie en internationale monetaire systemen. In zijn rol als Investment Strategist zal Dr. Siviero verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van Ethenea's macro-economische opinie. Hij zal ook lid zijn van het Beleggingscomité.

"Andrea is een autoriteit in zijn vakgebied en we zijn blij dat hij ons Portfolio Management Team komt versterken", zegt Thomas Bernard, Chief Executive Officer en lid van de Raad van Bestuur van Ethenea. "Bij Ethenea volgen we een teamgerichte aanpak. Dankzij zijn expertise en zijn uitgebreide internationale ervaring zal hij een waardevolle bijdrage leveren aan het beheer van onze fondsen. Andrea is dan ook een ideale aanvulling op ons team."

Dr. Siviero heeft een diploma in zowel politieke economie als bedrijfsmanagement van de Universiteit van Neuchâtel en heeft daarnaast een doctoraat in de economie. Voordat hij bij Ethenea kwam, bekleedde Dr. Siviero de functie van Directeur Internationale Monetaire Samenwerking bij de Zwitserse Nationale Bank. Tijdens zijn loopbaan van meer dan 20 jaar heeft hij ook andere functies op hoog niveau bekleed, waaronder Senior Economist bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington D.C. en Head of Financial Market Analysis bij het Federale Departement van Financiën in Bern, Zwitserland. In het kader van deze functies vertegenwoordigde hij Zwitserland in verschillende internationale financiële instellingen en nam hij deel aan internationale onderhandelingssessies. Verder is Dr. Siviero docent economie en internationale monetaire systemen aan de Universiteit van Neuchâtel.