Janus Henderson versterkt ESG Investment Team met zes nieuwe aanwinsten

Janus Henderson versterkt ESG Investment Team met zes nieuwe aanwinsten

On the move - mensen - werkloosheid.jpg

Janus Henderson Investors heeft het in Londen werkzame Environmental, Social and Governance (ESG) Investment Team, dat geleid wordt door Paul LaCoursiere, Global Head of ESG Investments, versterkt met zes nieuwe aanwinsten: Dan Raghoonundon, ESG Research Lead; Charles Devereux, ESG Research Analyst; Olivia Jones, Junior ESG Research Analyst; Jesse Verheijen, ESG Data Analyst en Bhaskar Sastry, ESG Content Manager; in Denver voegt Blake Bennett zich bij het team als Governance en Stewardship Analyst.

Deze nieuwe teamleden zullen Paul LaCoursiere ondersteunen bij de integratie van ESG-praktijken in alle activiteiten en strategieën van de onderneming. Dit komt boven op een aantal interne wijzigingen: in juni stapte Adrienn Sarandi over van een ESG-functie in het Janus Henderson Fixed Income Team naar een nieuw gecreëerde functie van Head of ESG Strategy and Development.

Daarnaast maakte Xiaoyi Luo de overstap van een front office-rol naar Pauls team als ESG Research Analyst en werd Charlotte Nisbet benoemd tot ESG Research Analyst, nadat ze eerder intern een vergelijkbare functie bekleedde. Voor de komende maanden wordt nog gepland nieuwe mensen aan te nemen voor Stewardship- en Governance-functies.

Naar aanleiding van de benoemingen zei Paul LaCoursiere, Global Head of ESG Investments bij Janus Henderson Investors:

"Ik ben erg verheugd dat ik Dan, Blake, Charles, Olivia, Jesse en Bhaskar mag verwelkomen in het ESG Investment Team van Janus Henderson. ESG is al vele jaren een essentieel onderdeel van het bedrijf en is verankerd in ons bedrijfsmodel; ik ben blij dat we ons ESG-aanbod verder kunnen uitbouwen met een paar van de beste talenten in de sector en dat het team een hub wordt van gespecialiseerde technische expertise op het gebied van ESG Investment Research. Janus Henderson heeft een ambitieuze strategie om onze ESG-integratie verder te ontwikkelen en beleggers te ondersteunen met data, tools, analyses en best-in-class rapportage.  Deze benoemingen zijn een grote stap voorwaarts in het bereiken van dit doel."