Capital Group benoemt Guy Henriques tot Head of Europe & Asia Distribution

Capital Group benoemt Guy Henriques tot Head of Europe & Asia Distribution

Capital Group – met een beheerd vermogen van meer dan USD 1,9 biljoen een van de grootste en meest ervaren vermogensbeheerders ter wereld – heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Guy Henriques tot Head of Europe & Asia Distribution. Hij treedt in november in dienst bij Capital Group en zal werken vanuit het kantoor in Londen.

Henriques heeft meer dan 30 jaar ervaring in de vermogensbeheersector en was meest recentelijk bij Schroders werkzaam als Head of UK Distribution en CEO Latin America. In die hoedanigheid leidde hij ook het Schroders Institutional Global Management Team. Eerder was Henriques in Tokio gestationeerd als President van Schroders Japan (van 2012-2016) en daarvoor was hij – aanvankelijk vanuit Londen en later vanuit Hongkong – werkzaam als Head of Official Institutions en Head of Institutional voor de regio Azië/Pacific.

Voordat Henriques bij Schroders in dienst trad, was hij Head of Asset Management bij de Bank voor Internationale Betalingen (BIS), waar hij van 1991 tot 2006 werkte. Hij vervulde hier functies in Zwitserland en Hongkong, onder meer als Head of Treasury voor de regio Azië/Pacific.

“Capital Group heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt met de uitbouw van haar activiteiten en dienstverlening voor klanten in Europa en de regio Azië/Pacific,” meldt Hamish Forsyth, President of Europe & Asia bij Capital Group. “Zo bieden we meer beleggingsproposities aan, hebben we in diverse cruciale financiële centra een permanente vertegenwoordiging gevestigd en is onze wereldwijde marketingexpertise verder uitgebouwd. De benoeming van Guy bij Capital Group zal deze trends versnellen.”

“Tijdens onze gesprekken maakte Guy indruk met zijn uitvoerige wereldwijde ervaring en sterke commitment aan klantdienstverlening,” vertelt Mike Gitlin, lid van het Management Committee bij Capital Group en Head of Fixed Income. “Capital Group ziet belangrijke groeimogelijkheden in Europa en de regio Azië/Pacific voor de jaren en decennia die voor ons liggen. We denken dat Guy uitermate geschikt is om een team te leiden dat beleggers wereldwijd op voortreffelijke wijze weet bij te staan.”

Capital Group biedt haar beleggingsdienstverlening al meer dan 50 jaar aan in Europa en meer dan 30 jaar in de regio Azië/Pacific. In beide regio’s tezamen heeft Capital Group meer dan 850 medewerkers in dienst en zijn 14 kantoren toegevoegd om de aanwezigheid op de lokale markten verder te versterken.

Capital Group biedt speciaal voor Europese en Aziatische beleggers 23 in Luxemburg gevestigde UCITSfondsen aan en heeft plannen om het fondsassortiment in Luxemburg verder uit te breiden met een of twee nieuwe fondslanceringen per jaar gedurende de komende drie jaar.