Karin Roeloffs benoemd tot Hoofd Fiduciair Management van Aegon AM

Karin Roeloffs benoemd tot Hoofd Fiduciair Management van Aegon AM

Karin Roeloffs

Aegon Asset Management (Aegon AM) heeft Karin Roeloffs benoemd als Hoofd Fiduciair Management, en onderstreept hiermee haar toewijding aan haar fiduciaire activiteiten in Nederland.

Roeloffs zal in deze nieuw gecreëerde functie voorzitter worden van het Fiduciair Management Comité en verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de fiduciaire activiteiten van Aegon AM. Zij zal in deze rol rapporteren aan Chris Thompson, Hoofd Client Group van Aegon AM, en start op 1 december.

Aegon AM heeft recent een wereldwijde groeistrategie geïmplementeerd. Zo zijn wereldwijd alle activiteiten samengebracht om de resultaten voor klanten te verbeteren. Hierbij wordt nu onder het gezamenlijke Aegon AM merk gebruik gemaakt van de middelen uit onze wereldwijde organisatie, terwijl tegelijkertijd de lokale klantgerichtheid behouden blijft. De fiduciaire business maakt een belangrijk onderdeel uit van deze nieuwe strategie, waarin activiteiten die voorheen onder het label TKPI werden uitgevoerd gecombineerd worden met de dienstverlening van de wereldwijde Aegon AM organisatie.

Roeloffs heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, met een sterke achtergrond in beleggingsstrategie, klantrelaties, corporate governance en risicobeheer. In haar nieuwe rol zal zij Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars helpen profiteren van Aegon AM's diepgaande kennis van en inzicht in de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt.

In haar huidige rol als onafhankelijk adviseur werkt zij samen met vermogensbeheeradviesbureau Avida International. Zij geeft hier advies over onder andere beleggingsstrategieën, organisatie- en bestuurlijke vraagstukken. Roeloffs' eerdere functies zijn onder andere Market Business Leader bij Mercer Investments (Benelux), waar zij leiding gaf aan een team van 25 consultants die pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen adviseren. Daarvoor was zij Hoofd Client Portfolio Management bij APG Asset Management en vervulde zij verschillende functies bij ABN Amro Asset Management, haar laatste rol hier was Hoofd Financial Institutions & Corporate Clients Benelux.

Roeloffs zat ook in de Raad van Toezicht van Algemeen Pensioenfonds STAP, maar heeft haar functie daar nu neergelegd om haar nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Naar aanleiding van haar benoeming zegt Thompson: “De benoeming van Karin onderstreept onze vastberadenheid om onze activiteiten in de fiduciaire markt in Nederland te laten groeien. Karin brengt rijke ervaring mee op het gebied van (fiduciair) beleggen voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen in de Benelux. Door gebruik te maken van deze kennis zijn we van plan om ons bedrijf te laten groeien, met behoud van onze lokale dienstverlening voor nieuwe en bestaande klanten”.