Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman wisselen van functie bij De Nederlandsche Bank

Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman wisselen van functie bij De Nederlandsche Bank

Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman.jpg

Willemieke van Gorkum, Directeur van de DNB-divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit, zal per 1 oktober aantreden als Directeur van de divisie Toezicht Beleid. Maarten Gelderman, de huidige Directeur van de divisie Toezicht Beleid, zal op diezelfde dag aantreden als Directeur van de DNB-divisie Toezicht Horizontale Functies.

Van Gorkum trad in 1998 bij De Nederlansche Bank in dienst en werkte daar aanvankelijk als Beleidsmedewerker en Toezichthouder. Sinds 2004 is zij actief als Afdelingshoofd. In 2012 werd zij Divisiedirecteur Intern Bedrijf en in 2014 trad zij aan als Divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies en Integriteit.

Gelderman werkt sinds 2000 bij De Nederlansche Bank en heeft zich als Beleidsmedewerker onder meer bezig gehouden met toezichtbeleid, financiële stabiliteit en het uitvoerend toezicht. In 2014 werd hij Divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen en in 2018 Divisiedirecteur Toezicht Beleid.

Willemieke van Gorkum verheugt zich op deze nieuwe stap in haar carrière: “Ik vind het een prachtige kans om samen met hen te mogen bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van nationaal en internationaal beleid op het gebied van financieel toezicht en de strategie van het toezicht van DNB.”