Alexandre Jacob versterkt Amsterdams kantoor van State Street SPDR ETFs

Alexandre Jacob versterkt Amsterdams kantoor van State Street SPDR ETFs

Alexandre Jacob 980x600.jpg

Alexandre Jacob versterkt het Nordics team van State Street SPDR ETFs vanuit Amsterdam.

Het kantoor in Amsterdam is de thuisbasis voor zowel het Nordics als het Nederlandse ETF-salesteam, onder toezicht van Philippe Roset, Hoofd Noord Europa bij SPDR ETF’s. Jacob rapporteert rechtstreeks aan Hoofd Nordics bij State Street SPDR ETF’s, Hannah Lisa Smith.

Jacob werkte hiervoor bij Société Générale Corporate Investment Banking in Stockholm, waar hij de CFO direct ondersteunde als Finance and Risk Associate. Hij begon zijn carrière bij het ETF-salesteam van Lyxor dat een breed scala aan institutionele klanten in Scandinavië bedient. Jacob heeft een MSc in Business & Management van de Stockholm School of Economics.

Hannah Lisa Smith, hoofd Nordics bij State Street SPDR ETF’s:

'We zijn erg blij dat we Alexandre mogen verwelkomen in het State Street SPDR ETF-team in Amsterdam. Alexandre brengt waardevolle ervaring met zich mee op het gebied van verkoop en klantenbeheer die helpt onze aanwezigheid in Scandinavië verder uit te breiden. Het vermogen van Alexandre om de behoeften van klanten te begrijpen en creatief na te denken over markttrends is van groot belang bij het communiceren van de SPDR ETF-investeringsfilosofie en het stimuleren van groei in de regio.'

 

State Street Global Advisors biedt al meer dan 40 jaar een breed scala aan index- en actieve strategieën voor institutionele beleggers en beheert $3620 miljard aan activa per 31 maart 2023. SPDR ETF lanceerde in 1993 de eerste Amerikaanse ETF; de oudste en grootste ter wereld.