Ward van de Braak volgt Theo Clement op als Country Head UBS Nederland

Ward van de Braak volgt Theo Clement op als Country Head UBS Nederland

On the move
On the move nieuwe baan (5).png

Ward van de Braak (47) is benoemd tot Country Head UBS Nederland. Hij volgt Theo Clement (64) op die de afgelopen jaren aan het hoofd stond van de Nederlandse branch van UBS Europe SE. Clement gaat deze maand met pensioen, na een carrière van ruim 19 jaar bij UBS. Van de Braak heeft de taken eerder dit jaar al geleidelijk overgenomen.

Hij is als Country Head verantwoordelijk voor alle activiteiten van de Nederlandse tak van UBS Europe SE en zal onder meer de contacten onderhouden met de toezichthouders en de verdere uitbreiding leiden van de activiteiten in deze voor UBS zo belangrijke markt.

Van de Braak gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige rol als Head of Asset Management Real Estate & Private Markets voor Europa (ex Zwitserland) binnen de vermogensbeheerdivisie. Hij werkt al sinds 2008 voor UBS en vervulde eerder de functie van Hoofd Real Estate voor de Benelux en de Scandinavische landen.

Clement stond de afgelopen jaren aan het hoofd van UBS in Nederland en had daarvoor als hoofd UBS Asset Management Noord Europa een belangrijke rol bij het uitbouwen van het vermogensbeheer in dit deel van Europa. Hij stond ook mede aan de wieg van het Impact Investing Initiative, waarbij UBS, samen met een grote Nederlandse institutionele belegger en een aantal internationale universiteiten een uniek concept voor Impact Investing in beursgenoteerde aandelen ontwikkelde.