Clifford Chance maakt nieuwe leiding kantoor Amsterdam bekend

Clifford Chance maakt nieuwe leiding kantoor Amsterdam bekend

Nieuwebaan2.jpg

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Bas Boris Visser en Titus de Vries tot Co-Managing Partners van het kantoor in Amsterdam. Bas Boris en Titus treden per 1 januari 2019 officieel in functie en volgen Jeroen Ouwehand op, die onlangs tot wereldwijde Senior Partner van Clifford Chance is gekozen.

Bas Boris Visser zal zijn functie als Global Head of Innovation and Business Change van het kantoor blijven vervullen. Daarbij werkt hij nauw samen met Oliver Campbell, Jeroen Plink en Esther Albers, die aan het hoofd staan van respectievelijk de Best Delivery strategie en de innovatie-onderdelen, Clifford Chance Applied Solutions en Clifford Chance Create. Bas Boris was tussen 2009 en 2015 al de Managing Partner van het kantoor in Amsterdam.

Titus de Vries is het hoofd van de Financial Markets Group in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in bankfinanciering, met name overnamefinanciering, gesyndiceerde leningen en alternatieve financieringsbronnen. Titus werd in 2013 tot partner benoemd.

Matthew Layton, Global Managing Partner van Clifford Chance, zegt hierover:
“Ik ben verheugd dat Bas Boris en Titus samen de leiding van ons kantoor in Amsterdam op zich zullen nemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij in nauwe samenwerking met onze dynamische groep lokale partners een fantastisch team zullen vormen. Door de taken te verdelen kunnen zij bovendien allebei hun andere belangrijke rollen binnen het kantoor blijven vervullen.

Ons Innovation and Best Delivery programma heeft inmiddels een ervaren en uiterst bekwaam team wat de dagelijkse gang van zaken leidt. Daarmee gaan we een nieuwe fase van onze strategie in die het mogelijk maakt voor Bas Boris om zich te focussen op strategische innovatie vraagstukken, het aansturen van het team en het samenwerken met cliënten en andere partijen op dit gebied. Bas Boris, Oliver, Jeroen en Esther zullen er gezamenlijk voor zorgen dat we vooruitgang blijven boeken in het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen op dit gebied.

De constructie zorgt er daarnaast voor dat Titus zijn aandacht op onze Financial Markets praktijk kan blijven richten, die een top tier ranking heeft in de Nederlandse markt en ook onderdeel uitmaakt van ons toonaangevende Europese en wereldwijde netwerk. Bovendien kan hij zo zijn groeiende en succesvolle praktijk blijven ontwikkelen.”

Jeroen Ouwehand voegt daaraan toe: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik met Bas Boris en Titus het kantoor in uiterst capabele handen achterlaat. We hebben een fantastische groep partners, advocaten en vakspecialisten in Amsterdam; we hebben een ambitieuze strategie en een benijdenswaardig netwerk. Ik kijk uit naar het groeiende succes van ons kantoor.”