Erik Goris naar Algemeen Pensioenfonds Aruba

Erik Goris naar Algemeen Pensioenfonds Aruba

Nieuwe baan man (03) on the move

Erik Goris treedt per 1 juni toe tot de directie van het Algemeen Pensioenfonds Aruba (APFA). Hij wordt als directeur beleggingen binnen de directie verantwoordelijk voor de beleggingsorganisatie en de internationale en lokale beleggingen. De benoeming is in afwachting van de goedkeuring van de Centrale Bank van Aruba.

Achtergrond

Erik Goris (1969) is al meer dan twintig jaar actief in de financiële dienstverlening. Na een start als advocaat in fusies en overnames en private equity bij Allen & Overy heeft hij zich bij ING Wholesale Banking doorontwikkeld tot corporate finance specialist.

Daarna was hij met een eigen bedrijf actief als adviseur voor institutionele investeerders bij directe investeringen en vermogensbeheer in brede zin. In 2010 is hij benoemd tot directeur Asset Liability Management en Beleidsadvies bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM met een beheerd vermogen van €200 miljard. Afgelopen twee jaar heeft hij voor PGGM het algemeen pensioenfonds opgezet en daarin de rol van voorzitter vervuld.

Toetreding

Erik Goris: “Met enthousiasme treed ik toe tot de directie van APFA. Het pensioenfonds speelt een grote rol in de oudedagsvoorziening van de mensen op Aruba. Daarnaast heeft zij als grote investeerder een directe impact op de mensen en economie van Aruba door beleggingen in vastgoed, infrastructuur en overheidsprojecten. Hierin is het pensioenfonds zeer vooruitstrevend en staat ze aan de vooravond van een verdere ontwikkeling van de beleggingsorganisatie en -portefeuille. Ik zie ernaar uit samen met de directie deze volgende stap te zetten. PGGM verlaat ik met dank voor de interessante uitdagingen en opgedane ervaring en ik wens hen veel succes met de uitvoering van de nieuwe strategie.’’

Financiële expertise

Sheila van Veen, voorzitter van de directie: “Erik Goris heeft zeer geschikte financiële expertise en passende bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse functies met een uitstekende staat van dienst. Door zijn ruime ervaring in de financiële wereld en als bestuurder van een pensioenfonds kent hij beide kanten van ons speelveld goed. Wij zijn zeer verheugd met zijn komst en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.”