Iris van de Looij benoemd tot Hoofd Investment & Client Solutions bij InsingerGilissen

Iris van de Looij benoemd tot Hoofd Investment & Client Solutions bij InsingerGilissen

Iris van de Looij (foto archief InsingerGilissen) 980x600.jpg

Iris van de Looij wordt per 15 november benoemd als Hoofd Investment & Client Solutions (ICS) bij InsingerGilissen.

Zij gaat zich daarbij richten op de verdere ontwikkeling van de beleggingsdienstverlening van InsingerGilissen en haar moederbedrijf Quintet Private Bank. Ook wordt zij verantwoordelijk voor de kredietverlening van de bank en de dealing room activiteiten in Nederland.

De benoeming van Iris van de Looij volgt op het recente vertrek van Marjolijn Breeuwer, die na 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij InsingerGilissen in diverse rollen, waaronder meest recent als Hoofd Investment & Client Solutions, heeft besloten haar carrière buiten de bank te vervolgen.

Van de Looij was tot voor kort het gezicht van de vermogensbeheersector in Nederland als Algemeen Directeur van brancheverenging DUFAS. Zij heeft die rol gedurende 5 jaar met succes vervuld en veel gewerkt aan de thema’s duurzaamheid en het beter toegankelijk maken van beleggen voor alle Nederlanders.

Voor haar tijd bij DUFAS vervulde Van de Looij diverse senior management functies bij Fortis MeesPierson, ABN AMRO Private Banking, Theodoor Gilissen en KBL European Private Bankers. Die laatste is de voorloper van Quintet Private Bank.

Van de Looij gaat deel uitmaken van het management team van InsingerGilissen, alsook van het management team ICS van Quintet Private Bank. Over de overstap naar InsingerGilissen - Quintet zegt zij:

'Je verwacht niet snel bij een oude werkgever terug te keren, maar de potentie van InsingerGilissen in de Nederlandse markt, de kwaliteit van het management team dat daar op dit moment aan het roer staat, en de mogelijkheden om de beleggingsdienstverlening in Quintet verband verder te verbreden en verdiepen, maken dat ik heel veel zin heb in deze stap. Na jarenlang op het snijvlak van beleid en regelgeving te hebben gewerkt, sta ik te popelen om weer met klanten aan de slag te gaan.'

Bryan Crawford, Quintet Group Head of Investment & Client Solutions, zegt:

'Iris zal onze organisatie een sterke combinatie van regelgevende inzichten en beleggingsexpertise brengen. We kijken ernaar uit haar terug te verwelkomen bij Quintet in haar belangrijke nieuwe rol, waarin ze ons Nederlandse investment team zal leiden in het gebruiken van onze expertise om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en de voortdurende verbetering van ons klantaanbod te ondersteunen.'

Frank Koster, CEO van InsingerGilissen, zegt:

'Iris heeft zich jarenlang bewezen als een leider in de markt voor vermogensbeheer. We zijn dan ook erg blij met haar komst. Haar diepe kennis van de Nederlandse markt en gerelateerde maatschappelijke trends, Europese regelgeving en duurzaam beleggen in het bijzonder, voegen veel waarde voor ons toe. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te gaan werken aan een nog betere beleggingsdienstverlening. Ook wil ik Marjolijn bedanken voor haar toewijding, deskundigheid en collegialiteit. Ik wens haar alle geluk en succes in haar verdere loopbaan.'

 

Wie is er nog meer On the Move?