BlackRock versterkt EMEA LDI team met Jens van Egmond

BlackRock versterkt EMEA LDI team met Jens van Egmond

Jens van Egmond.jpg

Jens van Egmond zal per 5 november 2018 het EMEA LDI team van Blackrock versterken.

BlackRock’s LDI team helpt pensioenfondsen met het ontwerpen, implementeren en monitoren van beleggingsoplossingen. We werken samen met pensioenfondsen gedurende het hele risicomanagementtraject, om het risico ten opzichte van de verplichtingen te optimaliseren. De komst van Jens is een verdere versterking van het LDI team, waarmee Blackrock haar klanten helpt in de uitdagende beleggingsomgeving.

Jens treedt toe tot het team als hoofd LDI Strategie Nederland. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen van beleggingsoplossingen voor klanten en prospects in Nederland. BlackRock beheert al meer dan 20 jaar LDI-mandaten in de EMEA-regio, waaronder ook in Nederland.

Jens was werkzaam bij Cardano Risk Management waar hij een aantal functies bekleedde in zowel Rotterdam als Londen.  Jens is adviseur geweest van verschillende pensioenfondsen (zowel DB als DC) en heeft ruime ervaring met het structureren van LDI-strategieën en fondsen voor klanten. Jens is bestuurslid geweest van de VBA (Nederlandse Vereniging voor BeleggingsAnalisten) en deelnemer van Pensioenlab. Hij is tevens pensioenfondsbestuurder.

Jens werkt in Amsterdam en Londen naast zijn collega’s van het EMEA Client Strategy team.