Capital Group benoemt Nadia Grant als portfoliomanager binnen het Solutions Investment Team

Capital Group benoemt Nadia Grant als portfoliomanager binnen het Solutions Investment Team

On the move
Nadia Grant.jpg

Capital Group, een van de grootste en meest ervaren beleggingsondernemingen ter wereld, met een beheerd vermogen van ruim USD 1900 miljard[1], maakt vandaag bekend dat Nadia Grant is aangesteld als portfoliomanager binnen het beleggingsteam van Capital Solutions Group. Nadia werkt vanuit Londen binnen het wereldwijde team dat verantwoordelijk is voor het research-gedreven portefeuillebeheer voor de multi-asset-oplossingen van Capital Group.

Vóór haar aanstelling bij Capital Group was Nadia Head of EMEA-based US Equities bij Columbia Threadneedle Investments. Voordat zij in 2014 in dienst kwam bij Columbia Threadneedle, werkte Nadia 13 jaar bij JP Morgan Asset Management, waar zij verschillende beleggingsfuncties had, onder meer als portfoliomanager binnen de Global Multi-Asset Group. Nadia heeft een master behaald aan de Reims Business School (Neoma) en is geregistreerd als Chartered Financial Analyst (CFA).

Brad Vogt, die aan het hoofd staat van de Solutions Investment Group, gaf als commentaar: “We zijn heel blij dat Nadia zich bij ons groeiende team voegt en kijken uit naar haar bijdrage aan onze robuuste researchproces.”

Binnen de karakteristieke beleggingsbenadering van Capital Group staan strategieën centraal die worden beheerd door meerdere portfoliomanagers in plaats van slechts één beheerder. Nadia gaat deel uitmaken van het portefeuillebeheerteam voor de Solutions-producten van Capital Group. Dit team stelt multi-asset-portefeuilles samen die worden aangeboden aan klanten in Europa en Azië.

Capital Group beheert al ruim vier decennia multi-asset-portefeuilles en is een van de vijf grootste aanbieders van ‘target date’-fondsen als pensioenvoorziening in de VS[2]. Voortbouwend op deze expertise, werkt Capital Group ook aan uitbreiding van de Solutions-activiteiten in Europa en Azië door uitbreiding van de portefeuilleconstructie-capaciteit en het aanbod van multi-asset oplossingen voor klanten. De oplossingen van Capital Group worden zodanig samengesteld dat ze beleggers helpen om hun doel te bereiken, ongeacht of dit vermogensgroei is, het behoud van vermogen of het genereren van regelmatige inkomsten. Capital Group beheert op dit moment multi-asset-portefeuilles voor verschillende grote klanten in Europa en Azië.

Simon Levell, Solutions Investment Director, gaf als toelichting: “Een belangrijke prioriteit binnen de groeistrategie van onze onderneming voor de lange termijn voor Europa en Azië is verdere uitbreiding van het pakket oplossingen dat wij kunnen aanbieden aan onze klanten. Het binnenhalen van vakkundige beleggingstalenten zoals Nadia helpt ons dit doel te bereiken.”

Capital Group is een ervaren aanbieder van multi-asset-oplossingen en beheert wereldwijd ongeveer USD 412 miljard[3] aan multi-asset-beleggingen voor klanten.

[1] Alle cijfers gelden per 30 juni 2020 en zijn afkomstig van Capital Group, tenzij anders aangegeven.

[2] Op basis van de totale netto activa van open-end fondsen in de VS binnen de categorie ‘target date global’. Bron: Morningstar

[3] Vertegenwoordigt een deel van de totale aandelen- en vastrentende beleggingen per 30 juni 2020, in Amerikaanse dollars