Geraldine Leegwater nieuwe Chief Investment Management bij PGGM

Geraldine Leegwater nieuwe Chief Investment Management bij PGGM

On the move
Geraldine Leegwater.png

Geraldine Leegwater treedt op 1 november 2020 toe tot het Executive Committee van PGGM als Chief Investment Management. Ze is de opvolger van Eloy Lindeijer die deze functie sinds 2011 heeft vervuld en PGGM per 1 oktober verlaat.

Leegwater (48) is op dit moment onder andere bestuurslid van pensioenfonds ABP, waar ze de beleggingscommissie voorzit. Ook is ze lid van de beleggingscommissie van De Nederlandsche Bank. Ze zal deze functies neerleggen bij de start van haar werkzaamheden bij PGGM. Ze blijft wel verbonden aan de pensioenopleidingen van de ESAA, gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Leegwater gaat de business unit Vermogensbeheer vertegenwoordigen in het Executive Committee van PGGM, dat de verantwoordelijkheid draagt voor de dagelijkse leiding van de pensioenuitvoeringsorganisatie. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse toezichthouder BaFin.

Edwin Velzel, CEO van PGGM: ,,Wij krijgen met de komst van Geraldine een combinatie van  veel bestuurservaring in de pensioensector en een ruime mate van beleggersexpertise in huis. Dat is zeer welkom in een periode van grote veranderingen, zowel in de pensioensfeer als in de wereld daarbuiten.’’

Geraldine Leegwater: ,,PGGM speelt een vooraanstaande rol in de Nederlandse pensioensector, zoals bij de vormgeving van een nieuw stelsel. Als pensioenbelegger is de organisatie actief betrokken in binnen- en buitenland bij initiatieven ter verduurzaming van beleggingen. Bovendien heeft PGGM, voortgekomen uit de sector zorg en welzijn, oog voor de grote maatschappelijke waarde van deze sector die mijn bijzondere belangstelling heeft. Dit alles maakt PGGM tot een organisatie waar ik heel graag een bijdrage aan wil leveren, juist in de periode van verandering die voor ons ligt’’