Erik Hulshof en José Claus in bestuur PNO Media

Erik Hulshof en José Claus in bestuur PNO Media

Erik Hulshof-José Claus

Onlangs werd bekend dat PNO Media per 1 januari 2023 met de eigen uitvoeringsorganisatie Media Pensioen Diensten (MPD) fuseert. Tegelijk stapt het fonds voor de creatieve en digitale sector over naar een omgekeerd gemengd bestuursmodel.

Het besluit om over te stappen van een paritair bestuursmodel naar een omgekeerd gemengd bestuursmodel, is een van de uitkomsten van de strategische heroriëntatie door het bestuur van PNO Media. 

Het fondsbestuur gaat bestaan uit uitvoerend bestuurders en niet-uitvoerend bestuurders onder leiding van een onafhankelijke bestuursvoorzitter, André Snellen. José Claus (voorzitter) en Erik Hulshof worden twee van de drie nieuwe uitvoerend bestuurders.

 
Erik Hulshof

Vanaf 1 januari 2023 wordt Erik Hulshof als uitvoerend bestuurder bij pensioenfonds PNO Media verantwoordelijk voor vermogensbeheer, beleidsadvisering en actuariaat. Hij heeft ruime ervaring als adviseur en expert bestuurslid op het gebied van beleggingen bij onder meer BpfBouw, pensioenfonds Hoogovens, pensioenfonds Essity en bedrijfspensioenfonds Koopvaardij.

 

José Claus
De afgelopen jaren was José Claus als directeur eindverantwoordelijk voor de uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds PNO Media. Als voorzitter van het uitvoerend bestuurder wordt zij vanaf 1 januari 2023 bij PNO Media verantwoordelijk voor de pensioen- & IT-uitvoering, marketing & acquisitie, en transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. In het verleden was José Claus onder andere directeur pensioenbeheer bij PFZW.