Directeur BinckBank Professional Services stapt over naar blanco

Directeur BinckBank Professional Services stapt over naar blanco

Nieuwe baan man (03) on the move

Wilfred van Roosmalen wordt bij Asset Management Provider blanco verantwoordelijk voor business development van de KYC suite.

Wilfred van Roosmalen versterkt per 1 januari 2019 het commerciële team van blanco en gaat de verkoop van één van blanco’s software-producten voor asset management verzorgen: de ‘Know Your Customer’ of ‘KYC’ suite. Deze software suite is erop gericht om de wettelijk verplichte, ingewikkelde en vaak tijdrovende identiteitscheck en risico-inschatting van een nieuwe klant sneller en eenvoudiger te doen verlopen.

Eerder was Wilfred van Roosmalen werkzaam als directeur bij BinckBank Professional Services; de businessunit van BinckBank die o.a. vermogensbeheerders en banken bedient. Daardoor kent hij de markt als geen ander, waardoor hij de potentie van blanco’s  asset management technologie in het algemeen en de KYC software suite in het bijzonder, goed kan inschatten.

Wilfred van Roosmalen daarover: “Er bestaat bij veel financiële ondernemingen de vraag naar een oplossing om de steeds ingewikkelder wordende wettelijke ‘Customer Due Diligence’ en ‘Know Your Customer’ verplichtingen te vereenvoudigen. blanco’s KYC suite is gebouwd met de nieuwste technologie en is er helemaal op gericht om de intake van een cliënt en het onderhoud van het cliëntendossier volledig te automatiseren en te optimaliseren. Zo kan de digitale client onboarding met blanco’s software voor een vermogensbeheerklant, in 60 minuten geregeld zijn, in plaats van in enkele dagen. Dat is een interessante propositie.”

Joost Walgemoed, CEO van blanco, over de komst van Wilfred van Roosmalen: “Wilfred is een echte aanwinst voor het team van blanco, omdat hij als geen ander de wensen van onze klanten snapt. Die kennis is essentieel om ons softwareproduct, maar ook onze dienstverlening perfect op die wensen aan te laten sluiten. We zijn bij blanco namelijk continu bezig met optimalisatie van ons product.”