Catella stelt Patrick Au Yeung als fondsmanager van European Residential Fund III aan

Catella stelt Patrick Au Yeung als fondsmanager van European Residential Fund III aan

Patrick Au Yeung.jpg

Catella Residential Investment Management (CRIM) heeft per 1 oktober Patrick Au Yeung aangesteld als fondsmanager van het Catella European Residential Fund III (CER III), het eerste pan-Europese residentiële fonds dat toegankelijk is voor internationale beleggers. In deze functie zal hij het fonds samen beheren met Managing Director Xavier Jongen.

Au Yeung werkte voorheen meer dan zeven jaar als Senior Investment & Portfolio Manager International Real Estate bij de vastgoedtak van de Nederlandse verzekeraar Syntrus Achmea. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij ING Real Estate Investment Management & ING Real Estate Finance van 1998 tot 2011, waaronder Director Investment & Separate Accounts en Vice President Structured Finance. Van 2007 tot 2011 was hij ook lid van de Global Business Advisory Council van Argus Software Solutions in Houston (VS).

Xavier Jongen, Managing Director bij Catella: “Patrick heeft een ruime ervaring en een uitgebreid netwerk in de Europese industrie voor vermogensbeheer. Zijn diepgaande kennis van alle aspecten van acquisities, van het maken van transacties tot portefeuillebeheer, structurering en schuldfinanciering, helpt ons het derde woningfonds CER III te laten groeien. Patrick zal ons management ondersteunen om ons netwerk verder uit te rollen over Europese markten.”

Na de eerste sluiting in juli, richt CER III, het vlaggenschip van Catella, zich op ten minste €1,0 miljard aan investeringen in residentiële onroerendgoedmarkten in heel Europa en deed het zijn eerste acquisitie van €42 miljoen in de zomer in Fillippahaven in het Valby-district in Kopenhagen.

De in Luxemburg gevestigde CER III-fonds biedt internationale beleggers gemakkelijke toegang tot het residentiële beleggingsplatform van Catella, het grootste en geografisch meest diverse op de Europese markten. Het fonds werd gelanceerd met €50 miljoen aan startkapitaal van een Duits pensioenfonds, dat vervolgens een aanvullende investering van €20 miljoen deed. Eerder deze maand kondigde CRIM aan dat met een investering van €40 miljoen van de Franse Primonial REIM het fonds zijn eerste verbintenis buiten Duitsland had aangetrokken. REIM is een van Europa’s meest toonaangevende externe bedrijven voor het beheer van onroerendgoedportefeuilles voor institutionele en particuliere beleggers, met ongeveer €19 miljard aan beheerd vermogen.

Patrick Au Yeung, fondsmanager CER III: “Catella heeft een lange staat van dienst in de pan-Europese woningmarkt en ik kijk ernaar uit om CRIM te helpen nieuwe Europese beleggers aan te trekken. We zijn goed gepositioneerd om te groeien en te investeren in moderne en betaalbare appartementen met een stabiele cashflow, inclusief nieuwe ontwikkelingen en opkomende segmenten zoals seniorenwoningen, studentenhuisvesting en zelfstandige appartementen.”