Olivier Cassin en David Ness versterken bfinance

Olivier Cassin en David Ness versterken bfinance

Olivier Cassin & David Nessi (photo archive bfinance).jpg

bfinance heeft twee nieuwe senior medewerkers aangekondigd na de recente management buy-out van het bedrijf.

Olivier Cassin keert terug naar het bedrijf in de nieuwe functie van Head of Investments and Research, nadat hij eerder van 2000 tot 2014 bij bfinance werkte. Hij komt van BNY Mellon, waar hij hoofd van EMEA Client Solutions was en eerder leidinggaf aan het Britse en Europese institutionele salesteam.

In zijn nieuwe functie zal Cassin, die gevestigd zal zijn op het Londense kantoor, leidinggeven aan alle onderzoeksactiviteiten wereldwijd, waaronder managerselectie in alle activaklassen, portefeuilleontwerp, ESG-advies, risicoanalyse, monitoring en benchmarking van fees.

Naast het houden van toezicht op de uitvoering en kwaliteit van de bestaande diensten van het bedrijf, zal Cassin zich ook richten op productinnovatie en ondersteuning van business development voor de volgende groeifase van het bedrijf.

Daarnaast is het Amerikaanse consulting team van bfinance versterkt met de benoeming in Chicago van David Ness tot Senior Director. Ness brengt meer dan 20 jaar ervaring mee in investment management en financiële dienstverlening, meest recentelijk als Head of Institutional Investments bij Crescent Growth Advisors.

Noord-Amerika (VS en Canada) was de afgelopen jaren een belangrijk groeigebied voor bfinance: de inkomsten met betrekking tot Noord-Amerikaanse klanten zijn sinds 2018 met meer dan 300% gestegen, terwijl het aantal klantopdrachten in deze regio met 150% is toegenomen.

Voordat hij bij bfinance kwam, lanceerde Ness de institutionele divisie voor Crescent Grove Advisors en heeft hij verschillende senior beleggingsfuncties bekleed binnen BMO Global Asset Management en M&I Investment Management Corp.

David Vafai, Chief Executive Officer bij bfinance, zegt:

'Ik ben verheugd Olivier terug te verwelkomen in de bfinance-familie. Hij speelde een centrale rol in onze vroege expansie en het is een voorrecht om opnieuw met hem te kunnen samenwerken in deze spannende nieuwe post-MBO-fase. Ik ben ook erg blij dat David Ness heeft besloten zich bij ons team aan te sluiten om ons bereik en onze capaciteiten in de VS verder uit te breiden.'

Olivier Cassin, Head of Investments and Research bij bfinance, zegt: 'Ik ben verheugd om opnieuw deel uit te maken van bfinance, een bedrijf dat de afgelopen jaren zo indrukwekkend is gegroeid door de kwaliteit van zijn medewerkers, de kracht van zijn onderzoek en zijn toewijding om overzicht te bieden aan geavanceerde beleggers.'

David Ness, Senior Director Client Consulting bij bfinance US, zegt:

'Ik ben erg blij met de kans om het bfinance-team te versterken. Als toonaangevende wereldwijde investment consultant heeft bfinance een sterke internationale groei doorgemaakt. Ik denk dat de Amerikaanse markt snel de breedte en diepte van bfinance's onderzoek van wereldklasse en diepgaande beleggingskennis zal onderkennen. Ik ben vereerd om deel uit te maken van zo'n gedreven team en kijk ernaar uit om bij te dragen aan het wereldwijde groeitraject.'

Wie is er nog meer On The Move?