Schroders trekt Sjoerd Hoogeveen aan als sales director institutional

Schroders trekt Sjoerd Hoogeveen aan als sales director institutional

Sjoerd Hoogeveen

Asset manager Schroders heeft Sjoerd Hoogeveen aangetrokken als sales director institutional ter versterking van het huidige institutionele team in Nederland. Zijn focus ligt op het versterken van de institutionele relaties van Schroders in Nederland. Hoogeveen is afkomstig van M&G waar hij medeverantwoordelijk was voor de institutionele markt als associate director institutional business development Benelux. Eerder werkte hij voor ING. Hoogeveen studeerde bedrijfseconomie in Tilburg en is CFA charterholder.

Pieter Dalderop, verantwoordelijk voor de institutionele markt bij Schroders, is blij met de overstap van Hoogeveen: “Sjoerd is een ervaren kracht, die weet dat dienstverlening aan de institutionele markt vandaag de dag meer dan ooit inhoudt dat je naast de klant staat en de juiste dialoog moet voeren. Daadwerkelijk meedenken over de behoeften in de markt vergt een andere aanpak dan bijvoorbeeld vijf tot tien jaar geleden gewoon was. Sjoerd is een ervaren speler en kent de markt zeer goed. Ik ben blij dat hij met zijn expertise gekozen heeft om deel uit te maken van ons team.”

Sjoerd Hoogeveen over zijn nieuwe functie: “Ik vind het een voorrecht dat ik deel mag uitmaken van het Schroders team in de Benelux. De moderne wijze waarop de markt wordt benaderd en klanten gezien worden als partners spreekt mij zeer aan. Ik kijk ernaar uit om de institutionele markt in Nederland verder kennis te laten maken met zowel traditionele als innovatieve oplossingen die Schroders biedt aan institutionele beleggers."