Andy Woods, Curtis Zappala en Jamie McAloon versterken RI team Aegon AM

Andy Woods, Curtis Zappala en Jamie McAloon versterken RI team Aegon AM

Stropdassen grr.jpg

Aegon Asset Management heeft zijn Responsible Investment team versterkt met drie nieuwe benoemingen. Het team telt nu 17 specialisten.

Andy Woods start vanuit het Verenigd Koninkrijk bij Aegon AM als responsible investment manager en ondersteunt de Equities en Multi-Asset beleggingsplatforms. Zijn primaire verantwoordelijkheid zal liggen bij stemactiviteiten en aanverwante activiteiten met bedrijven in de portefeuilles van Aegon AM. Voorheen gaf Andy leiding aan de Institutional Voting Information Service van de Association of British Insurers.

Curtis Zappala, werkzaam in de VS, treedt toe als responsible investment associate. Hij zal zich richten op ESG-integratie en engagement, ter ondersteuning van het Fixed Income beleggingsplatform van Aegon AM. Voordat hij bij Aegon AM in dienst trad, was Zappala lid van het duurzaamheidsteam van United Parcel Service (UPS). Daarnaast heeft hij ook verschillende duurzaamheidsgerelateerde functies bekleed bij SunShare en Growth International Volunteer Excursions. Zappala heeft een BA in milieustudies en leiderschapsstudies van de University of Colorado.

Ten slotte treedt Jamie McAloon in dienst bij Aegon AM als responsible investment associate, ter ondersteuning van de Equities en Multi-Asset beleggingsplatforms. McAloon, eveneens gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, zal voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van het duurzame productassortiment met analyses van bestaande en potentiële holdings, volgens het sustainability research framework van Aegon AM. Hij is afkomstig van Abrdn, waar hij analist Private Equity Finance was.

In een reactie op de drie benoemingen zei Brunno Maradei, head of responsible investment bij Aegon AM: 'We hebben een omvangrijke aanpak voor verantwoord beleggen opgebouwd, met ruim 30 jaar beleggingservaring op dit gebied. De drie nieuwe benoemingen stellen ons in staat ons werk voort te zetten en onze expertise, kennis en vaardigheden te verbreden. Ik heet Curtis, Andy en Jamie van harte welkom in het team en kijk uit naar de frisse blik en het enthousiasme die zij zullen meebrengen.’