Clifford Chance kiest Jeroen Ouwehand als wereldwijde Senior Partner

Clifford Chance kiest Jeroen Ouwehand als wereldwijde Senior Partner

Jeroen Ouwehand.jpg

Internationaal advocatenkantoor Clifford Chance heeft Jeroen Ouwehand (52) gekozen als zijn nieuwe wereldwijde Senior Partner. Ouwehand zal de zittende Senior Partner Malcolm Sweeting op 1 januari 2019 opvolgen voor een termijn van vier jaar. Ouwehand is de eerste procesadvocaat en ook de eerste advocaat van buiten Londen die in de geschiedenis van Clifford Chance tot Senior Partner wordt benoemd.

Jeroen Ouwehand is sinds 2015 Managing Partner van Clifford Chance Amsterdam. Hij geeft ook al ruim tien jaar leiding aan de procespraktijk van Clifford Chance in Continentaal Europa. Van 2010 tot 2015 maakte hij bovendien deel uit van de selectiecommissie voor nieuwe partners wereldwijd. Jeroen legt zich toe op financiële, commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen zowel ten overstaan van de overheidsrechter als in arbitrage.

De Senior Partner wordt gekozen door middel van een wereldwijde verkiezing waarbij ieder van de 558 partners één stem heeft. De Senior Partner vervult onder meer een belangrijke ambassadeursrol richting cliënten, beleidsmakers en andere stakeholders. De Senior Partner is verder de voorzitter van de Partnership Council van Clifford Chance, een orgaan bestaand uit zes gekozen leden (waarvan één extern lid) dat toezicht houdt op het wereldwijde management van Clifford Chance.

Malcolm Sweeting: "Jeroen zal een uitstekende Senior Partner zijn voor onze organisatie. Gedurende zijn carrière bij Clifford Chance heeft hij grote toewijding aan onze cliënten getoond en een uitstekend begrip van en gevoel voor de wijze waarop de wereld verandert en wat dat betekent voor onze cliënten en ons kantoor. Wij zijn heel blij met Jeroen een Senior Partner te hebben met een open en toekomstgericht perspectief.''

Jeroen Ouwehand: " Ik ben zeer vereerd door onze partners gekozen te zijn tot Senior Partner. Clifford Chance is een fantastisch kantoor met een geweldig verleden en ook – en dat is nog belangrijker – een geweldige toekomst. Ik kijk enorm uit vanaf 1 januari de rol van Senior Partner op mij te mogen nemen in deze tijden van steeds snellere veranderingen, niet alleen voor onze cliënten maar uiteraard ook onze eigen industrie.''

Global Managing Partner Matthew Layton voegt toe: "Ik feliciteer Jeroen met deze verkiezing en kijk ernaar uit me hem samen te werken in zijn nieuwe rol. Zijn voorganger heeft de lat hoog gelegd: Malcolm heeft uitmuntend werk geleverd als Senior Partner, vooral waar het de grote veranderingen binnen onze organisatie van de afgelopen vier jaar betreft. Malcolm is een onvermoeibare ambassadeur van onze wereldwijde organisatie geweest, met grote betrokkenheid naar cliënten, beleidsmakers en andere stakeholders toe waarmee hij een internationaal perspectief en diepgaand inzicht bood in de belangrijke vraagstukken die onze wereld vormgeven. Namens alle partners wil ik hem bedanken voor zijn enorme toewijding gedurende acht jaar.''