Anna Zakrzewski benoemd tot Group Chief Operating Officer bij Quintet Private Bank

Anna Zakrzewski benoemd tot Group Chief Operating Officer bij Quintet Private Bank

Anna Zakrzewski (foto archief Quintet Private Bank) 980x600.jpg

Anna Zakrzewski is benoemd tot Group Chief Operating Officer en lid van het Authorized Management Committee van Quintet Private Bank, moederbedrijf van InsingerGilissen, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Zakrzewski werkte ruim twintig jaar bij Boston Consulting Group (BCG) als Managing Director en Partner. Zij werd daar uiteindelijk lid van het global Financial Institutions Leadership team en gaf jarenlang leiding aan het global Wealth Management-team. Zij komt per 25 september in dienst bij Quintet in Luxemburg en zal tijdens een overgangsperiode nauw samenwerken met de vertrekkende COO van Quintet Group, Eli Leenaars.

Leenaars gaat aan het eind van dit jaar met pensioen, nadat hij bijna vier decennia lang leidinggevende functies heeft vervuld bij vier verschillende banken in acht landen. Hij heeft een aantal commissariaten in de VS en Europa en heeft ook persoonlijke zakelijke belangen die meer tijd en aandacht zullen gaan vragen.

'Ik ben Eli veel dank verschuldigd voor de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan Quintet, onder meer door te zorgen voor een sterke verbetering van onze kernprocessen, vergroting van de efficiency en bevordering van de samenwerking ten behoeve van de dienstverlening aan onze klanten', zegt Chris Allen, de CEO van de groep.

'Maar tegelijkertijd ben ik heel blij met de komst van Anna naar onze organisatie. Anna zal haar indrukwekkende ervaring met het leiden en implementeren van grote strategische programma’s, integratieprocessen na fusies, transformaties en groeiagenda’s op het gebied van vermogensbeheer gaan inzetten om een belangrijke bijdrage te leveren aan de voortzetting van het succes van Quintet.'

'Ik heb jarenlang als vertrouwde partner vooraanstaande vermogensbeheerders overal ter wereld geadviseerd over hoe zij het beste kunnen concurreren en een winstgevend, duurzaam en toekomstbestendig bedrijfsmodel kunnen opbouwen. Ik kijk ernaar uit om bij Quintet aan de slag te gaan', zegt de Duitse Zakrzewski, die heeft gestudeerd in het Midden-Oosten, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

'Ik kijk ernaar uit om al mijn ervaring en passie voor vermogensbeheer in te zetten bij Quintet, een private bank met een duidelijke toekomstvisie en een bedieningsmodel waarbij de klantervaring en de dienstverlening aan de klant centraal staan.'

'Nu ik mij voorbereid op mijn vertrek bij Quintet, om meer tijd en aandacht te kunnen besteden aan mijn andere activiteiten, kijk ik ernaar uit om tijdens een overgangsperiode nauw samen te werken met Anna en de teugels over te geven aan de volgende generatie', concludeert Leenaars.

'Ik ben ervan overtuigd dat Quintet beschikt over alle ingrediënten om een echt toonaangevende klantgerichte bank te worden. Ik wil graag mijn waardering uitspreken aan alle leden van mijn team voor hun toewijding en aan alle medewerkers van Quintet voor hun inzet om het volledige potentieel van dit unieke bedrijf te realiseren.'