Monica Swalef wordt Head of Pensions Advisory bij KPMG

Monica Swalef wordt Head of Pensions Advisory bij KPMG

Monica Swalef.jpg

Met ingang van 4 juni a.s. wordt Monica Swalef (1968) de nieuwe Head of Pensions Advisory. In deze functie wordt zij eveneens partner bij KPMG.

In de afgelopen 21 jaar was Swalef Managing Partner van haar eigen advies- en opleidingsbureau. Samen met haar team heeft ze vele werkgevers, pensioenfondsen en ondernemingsraden geadviseerd en opgeleid op het vlak van strategische, governance-, pensioenjuridische en communicatievraagstukken. Vanaf 1993 tot 2000 werkte Swalef als senior pensioenadviseur bij Amersfoortse Verzekeringen. In ēēn van haar nevenfuncties was Swalef eerder vice-voorzitter van de Kring van Pensioen Specialisten (KPS). In 2019 kwam de tweede druk van haar boek ‘Wet versterking bestuur pensioenfondsen’ uit. Ze is ook mede-initiatiefnemer van het kinderboek ‘Niels en het geldmysterie’.

“Nederland staat voor een grote opgave in de uitrol van het nieuwe pensioenakkoord. Dat vraagt om investeringen in gedegen expertise en ervaring voor uitbouw van onze pensioenpraktijk. Monica is een autoriteit in de pensioenwereld. Bovendien een verbinder en ondernemer met enorm veel energie. We zijn erg blij dat we haar aan boord hebben bij KPMG”, vertelt Jeroen Ruepert, verantwoordelijk voor de sector Asset Management, waar het Pensions Advisory team deel van uitmaakt.

“KPMG heeft veel topspecialisten in huis. Ik ben enorm vereerd dat ik leiding mag geven aan het team van toppers op het gebied van pensioenadvies. Zeker in een tijdperk waarin er grote uitdagingen op stapel staan rondom de implementatie van het nieuwe pensioenakkoord”, zegt Monica Swalef.

De pensioenadviespraktijk van KPMG is integraal onderdeel van het sectorteam dat actief is voor pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders. Klanten vertrouwen op strategische expertise gericht op wet- en regelgeving, risicobeheer, digitalisering en het begeleiden van verandertrajecten waarbij veel disciplines samenkomen.