Odile Mohan benoemd tot Global Head of Human Resources van Candriam

Odile Mohan benoemd tot Global Head of Human Resources van Candriam

office-620822_1920.jpg

Odile Mohan is bij Candriam begonnen als Global Head of Human Resources en valt onder de directe verantwoordelijkheid van CEO Naïm Abou-Jaoudé. In het kader van haar nieuwe functie wordt Odile Mohan ook benoemd tot lid van het Strategic Committee van Candriam. Ze werkt vanuit Brussel en behandelt de personeelsgerelateerde zaken voor de 11 landen waar Candriam aanwezig is.

Naïm Abou-Jaoudé, CEO van Candriam en voorzitter van New York Life Investment Management International:

"Odile versterkt Candriam met 25 jaar ervaring in Human Resources binnen een internationale context. Ik ben ervan overtuigd dat die lange en rijke ervaring – binnen diverse sectoren en geografische zones – aan Candriam zal bijdragen aan het voortzetten van de sterke groei van de afgelopen jaren. Het menselijk kapitaal van ons bedrijf is en blijft onze belangrijkste rijkdom. Odile beschikt over alle kwaliteiten en vaardigheden die het mogelijk maken dat al onze medewerkers er zowel individueel als collectief op vooruit zullen gaan.”

Odile Mohan voegt daaraan toe: “Ik ben heel blij dat ik bij Candriam ben gestart. Het is een vermogensbeheerder die door overtuiging en verantwoordelijkheid wordt gedreven, waardoor de groep zich duidelijk onderscheidt binnen de financiële sector. De sterke groei van het bedrijf schept nieuwe uitdagingen qua diversiteit, samenhang en werkwijze. Ik ben trots dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen en het bedrijf kan helpen zodat de aanwezige talenten volledig tot uitdrukking komen."

Odile Mohan deed veel ervaring op in leidinggevende rollen binnen de financiële sector in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Ze begon haar carrière in 1990 in Parijs als consultant en werkte vanaf 1995 als Senior Recruitment Manager bij Société Générale. Drie jaar later werd ze vicepresident HR bij IXIS Asset Management. In 2003 werd ze Head of Human Resources bij Crédit Suisse voor de divisies Private Banking, Investment Banking en Asset Management. Ze verhuisde in 2007 naar de Pictet Group in Genève om er Global Head of HR voor de Wealth Management-tak te worden.

Odile Mohan studeerde aan de École de Psychologues Praticiens in Parijs.