Salah-Eddine Bouhmidi benoemd tot Head of Markets bij Broker IG Europe

Salah-Eddine Bouhmidi benoemd tot Head of Markets bij Broker IG Europe

On the move
Salah-Eddine Bouhmidi (1).jpg

Broker IG Europe benoemt analist Salah-Eddine Bouhmidi tot Head of Markets. In de nieuw gecreëerde functie is Bouhmidi vanaf 1 april 2020 verantwoordelijk zijn voor de gehele online en offline-communicatie en klantstrategie op het gebied van research, analyse en educatie van IG Europe voor Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan het management. In zijn rol coördineert en ondersteunt hij ook het team analisten van IG en dochteronderneming DailyFX. Daarnaast zal Bouhmidi zich blijven bezig houden met de ontwikkeling van de Bouhmidi Bands‘-indicator.

Salah-Eddine Bouhmidi, Head of Markets IG Europe zegt: „Mijn nieuwe rol is een centraal onderdeel van onze nieuwe bedrijfsstrategie, die mij persoonlijk de kans biedt om actief bij te dragen aan de toekomst van IG Europe. In zo'n opwindende marktomgeving ben ik bijzonder blij met deze promotie, waarmee ik niet alleen mijn knowhow van de financiële markt kan delen met een breder publiek, maar waarmee ik ook mijzelf kan blijven ontwikkelen”, zegt Bouhmidi. "Ik ben IG ook erg dankbaar dat ik kan blijven werken aan de door mij ontwikkelde Bouhmidi-Bands, een tool voor het analyseren van koersen. Deze ga ik verder ontwikkelen en samen met IG op de markt brengen."

Simona Stoytchkova, Directeur IG Europe over de aanstelling:

“Salah-Eddine Bouhmidi heeft een uitstekend begrip van de financiële markten. Dit laat hij op dit moment al zien in zijn dagelijkse analyses. Daarnaast is hij sterk in de omgang met klanten. Vandaar dat hij ook op strategisch niveau mee gaat denken waar het gaat om het werven van nieuwe klanten. Hij heeft meer dan 14 jaar ervaring in het handelen van individuele aandelen, indices, grondstoffen, valuta en cryptocurrencies en is dankzij zijn expertise een graag geziene gast in de media. Dat maakt hem een ideale vertegenwoordiger van ons bedrijf in offline-kanalen en in sociale media. Zijn promotie tot Head of Markets was daarom de enige logische stap voor ons en een ander zeer belangrijk onderdeel van onze nieuwe bedrijfsstrategie.”

Salah-Eddine Bouhmidi werkt sinds 2017 voor de IG Group, aanvankelijk als analist van de financiële markten bij IG-dochter DailyFX. Naast Duits en Engels spreekt de afgestudeerde econoom ook Nederlands, Arabisch en Spaans.“