Alfred Slager treedt toe tot het algemeen bestuur van ABP

Alfred Slager treedt toe tot het algemeen bestuur van ABP

Nieuwe baan man (13) on the move

Alfred Slager (54) treedt per 1 juni 2022 toe tot het algemeen bestuur van ABP. Hij is als niet-uitvoerend bestuurder voorgedragen door de stichting Zelfstandige Publieke Werkgevers (ZPW)*.

Alfred Slager blijft, naast zijn bestuurslidmaatschap van ABP, hoogleraar Pensioenfondsmanagement aan TIAS School for Business and Society, Universiteit van Tilburg, waar hij sinds 2011 aan verbonden is.

Alfred Slager studeerde economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en promoveerde daar ook in 2004. Hij startte zijn loopbaan in 1995 als vermogensbeheerder bij Fortis Investments. In 2000 stapte hij over naar PGGM waar hij als beleggingsstrateeg actief was. Vanaf 2008 werkte Slager als onderzoeker en docent bij de universiteit van Tilburg. Na 2014 nam Slager zitting in beleggingscommissies, raad van toezicht of bestuurder van pensioenfondsen bij onder andere SNS Reaal, PGB, PME, Rail &OV en Huisartsen.

*Bij ZPW zijn aangesloten de werkgevers in gemeenten, provincies, PO, VO, MBO, universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen, universitaire medische centra en waterschappen.