Gerben Lagerwaard door SSGA benoemd tot Head of Continental Europe

Gerben Lagerwaard door SSGA benoemd tot Head of Continental Europe

Gerben Lagerwaard

State Street Global Advisors, het vermogensbeheerbedrijf van State Street Corporation (NYSE: STT), kondigde vandaag de benoeming aan van Gerben Lagerwaard tot Head of Continental Europe, Global Institutional Group, met onmiddellijke ingang. De functie is gevestigd in Amsterdam en rapporteert rechtstreeks aan Marie-Anne Heeren, Head of European Institutional Business.

Lagerwaard trad in 2012 in dienst bij State Street Global Advisors, en nam in 2018 de taken op zich om toezicht te houden op de activiteiten van het bedrijf in de Benelux. Momenteel is hij Head of the Dutch Branch, een rol die hij zal behouden. Voorafgaand aan zijn ambtstermijn bij State Street Global Advisors werkte Lagerwaard 15 jaar aan de sell side in Nederland, waar hij zich specialiseerde in verkoop- en distributiestrategie, en relatiebeheer.

Naast het toezicht op alle activiteiten van het kantoor in Amsterdam als vestigingshoofd, zijn de uitgebreide verantwoordelijkheden van Lagerwaard in deze nieuwe rol gericht op het leiden van business development en klantrelaties in Continentaal Europa, in nauwe samenwerking met de business heads in de regio.

In een reactie op de benoeming zei Heeren: “Gerben is van onschatbare waarde geweest voor de Global Institutional Group, en een toegewijde collega die bedreven is in het beheren van klantrelaties en onze activiteiten in de dynamische regio Continentaal Europa. Dit zijn belangrijke markten voor ons, en ik heb er alle vertrouwen in dat Gerben's leiderschap ons zal helpen om vooruitgang te blijven boeken in de regio.”