Patrick Klijnsmit nieuwe Directeur a.s.r vermogensbeheer

Patrick Klijnsmit nieuwe Directeur a.s.r vermogensbeheer

Patrick Klijnsmit (fot archief a.s.r. vermogensbeheer).jpg

Patrick Klijnsmit wordt de nieuwe Directeur van a.s.r vermogensbeheer.

Klijnsmit is al sinds 1999 bij a.s.r. werkzaam in diverse rollen. In de eerste jaren werkte hij nog aan zijn proefschrift, waarop hij in 2001 promoveerde. Enkele maanden nadat hij bij het projectbureau bank- en hypotheken was gestart, werd hij Vestigingscontroller Bank en Hypotheken, waarna hij tussen 2002 en 2010 onder andere CFO Vermogensbeheer was.

Klijnsmit neemt de functie over van Jack Julicher, die had aangegeven in de loop van 2023 met pensioen te willen. Julicher is Directeur Vermogensbeheer bij a.s.r. sinds 2003. Op 1 april is hij 27 jaar in dienst en zal hij zijn taken en verantwoordelijkheden overdragen aan Patrick, die zich de afgelopen maanden heeft ingezet voor de implementatie van de nieuwe internationale verslaggevingstandaard IFRS17/9. 

Jos Baeten, CEO a.s.r.:

‘Jack heeft 27 jaar voor a.s.r. gewerkt, waarvan hij 20 jaar leiding heeft gegeven aan ons vermogensbedrijf. Hij is een autoriteit op zijn vakgebied en a.s.r. is hem dankbaar voor zijn inzicht en inzet in al deze jaren. Onder zijn leiding heeft het bedrijf nieuwe groeimarkten aangeboord, zijn focus op het beheer van vermogen voor derden uitgebouwd en scherpe ambities gesteld op het gebied van duurzaamheid, waarvoor a.s.r. veel erkenning heeft gekregen. Tegelijkertijd zijn we blij met de komst van Patrick, iemand die al geruime tijd bij a.s.r. werkt en ook in cruciale jaren binnen het vermogensbedrijf actief was. Ik heb alle vertrouwen in Patrick als opvolger voor Jack.’

Wie is er nog meer On The Move?