Guillaume Le Bris treedt aan als Senior Investment Manager Infrastructuur en Energie bij ILX Management

Guillaume Le Bris treedt aan als Senior Investment Manager Infrastructuur en Energie bij ILX Management

Guillaume Le Bris

Guillaume Le Bris treedt in augustus dit jaar in dienst bij ILX Management B.V. als Senior Investment Manager, verantwoordelijk voor de sectoren Infrastructuur en Energie. Hij is momenteel werkzaam bij de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) in Londen, waar hij Assistant Director, Senior Banker is in het Sustainable Infrastructure-team.

Guillaume heeft de Franse nationaliteit en is afgestudeerd aan de ESSEC Business school en Science Po Strasbourg. Hij heeft uitgebreide ervaring in de financiering van de ontwikkeling van opkomende markten, aanvankelijk bij het Franse ontwikkelingsagentschap (AFD) en vanaf 2014 bij de EBRD. Hij was verantwoordelijk voor de financiering van een breed scala aan infrastructuur- en energieprojecten in Noord- en Sub-Sahara Afrika, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika en zal rapporteren aan Elvira Eurlings, CIO van ILX.
 
ILX biedt pensioenfondsen en andere institutionele beleggers toegang tot grootschalige private krediet investeringen in de wereldwijde markt van ontwikkelingsfinanciering, rechtstreeks gericht op duurzame ontwikkeling en klimaatgerichte projecten in de opkomende markten. Onlangs heeft de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, APG, toegezegd 750 miljoen dollar te investeren in het ILX Fund I.