DWS versterkt infrastructuurteam met senior benoeming

DWS versterkt infrastructuurteam met senior benoeming

Thomas Kalthöfer.jpg

DWS heeft het infrastructuurteam in Europa versterkt met Investment Director Thomas Kalthöfer. Kalthöfer komt bij het Pan European Infrastructure (PEIF) beleggingsteam dat momenteel het PEIF II beheert, een closed-end fonds dat zich richt op niet-beursgenoteerde Europese infrastructuurbeleggingen en dat nog voor EUR 2.5 miljard kan beleggen. PEIF II is het vervolgproduct van PEIF I dat in 2007 werd gesloten.

Met de aanstelling van Kalthöfer blijft de vermogensbeheerder investeren in haar infrastructuurpoot. DWS nam de afgelopen twaalf maanden al negen nieuwe experts aan. Kalthöfer is een ervaren infrastructuurprofessional die aan verscheidene grote transacties heeft gewerkt en die een diepgaande kennis heeft van DWS’ thuismarkt.

Kalthöfer heeft 14 jaar lang bij Barclays gewerkt, in M&A en Corporate Finance. Hij was er recent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van strategische energie- en infrastructuurtransacties in de DACH-regio. Kalthöfer is afgestudeerd aan de Leiden University School of Management, met een master in International Management. Hij heeft ook een MBA behaald aan de University of Pittsburgh Katz Graduate School of Business. 

Hamish Mackenzie, Hoofd Infrastructuur bij DWS: “Thomas heeft een uitstekend trackrecord in het opzetten en uitvoeren van infrastructuurtransacties in de kern van onze Duitse thuismarkt. Ons PEIF II fonds is goed belegd, en we zijn verheugd om Thomas te verwelkomen tijdens deze uitdagende periode voor ons bedrijf.”

DWS heeft EUR 73 miljard onder beheer in alternatieve beleggingen (per 24 oktober 2018). De infrastructuurpoot bestaat al ruim 25 jaar en is onder meer actief in private equity, beursgenoteerde infrastructuur en obligaties.