Guillaume Mascotto benoemd tot Hoofd ESG Strategie van Jennison Associates

Guillaume Mascotto benoemd tot Hoofd ESG Strategie van Jennison Associates

Guillaume Mascotto

Guillaume Mascotto is door Jennison Associates benoemd tot Managing Director en Head of ESG Strategy.

In deze nieuw gecreëerde functie zal hij een belangrijke rol gaan spelen bij het bepalen van de strategische richting en het dagelijks management van Jennison’s ESG-activiteiten, onder meer op het gebied van research en environmental stewardship, social responsibility en corporate governance.

Samen met collega's binnen het bedrijf en externe partijen zal Mascotto ESG best practices bevorderen, inspanningen op het gebied van ESG-rapportage stimuleren en streven naar een volledig ondersteund ESG-systeem en -infrastructuur om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Mascotto heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van ESG, meest recentelijk als Vice President, Head of ESG and Investment Stewardship voor American Century Investments, waar hij verantwoordelijk was voor het ESG-beleggingsonderzoek en de stewardship-inspanningen van de onderneming.

"De nieuwe head of ESG strategy zal ons helpen om het groeiende belang van ESG voor onze klanten, onze werknemers en alle stakeholders van Jennison te adresseren", aldus Peter Clark. "Guillaume zal zorgen voor strategisch overzicht, transparantie en verantwoording van onze ESG-inspanningen, met betrekking tot onze fundamentele, bottom-up analyse en nieuwe productontwikkeling. We zijn verheugd dat Guillaume zich bij het Jennison-team heeft gevoegd en met zijn uitgebreide ESG-ervaring beschouwen we hem als de juiste persoon om leiding te geven aan onze voortdurende inspanningen op dit gebied."

Voordat hij bij American Century Investments aan de slag ging, was Mascotto Vice President, ESG Credit Research en Portfolio Manager bij Pacific Investment Management Company (PIMCO), en Senior ESG Research Analyst bij MSCI.