Kurt Morriesen benoemd tot Head of Investment Stewardship bij LGIM

Kurt Morriesen benoemd tot Head of Investment Stewardship bij LGIM

Kurt Morriesen.jpg

Legal & General Investment Management (LGIM) kondigt vandaag de benoeming aan van Kurt Morriesen als Head of Investment Stewardship.

Morriesen treedt in januari 2022 in dienst en zal leiding geven aan LGIM's bekroonde wereldwijde Investment Stewardship-team, dat namens klanten de marktstandaarden en best practices verhoogt en bedrijven ter verantwoording roept over zaken als klimaatverandering, onafhankelijkheid van het bestuur en diversiteit.

Morriesen komt over van het United Nations Development Programme (UNDP), waar hij Senior Adviser voor Impact Investments en SDG's is, een rol die hij sinds 2018 bekleedt. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring met impactinvesteringen en ESG-strategieën bij internationale organisaties, zoals de Wereldbank, International Finance Corporation (IFC), UN-PRI, Verenigde Naties, GIZ en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB); en particuliere bedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzame investeringen in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika.

Morriesen is de auteur van de Impact Investing Market Map (UN-PRI), de eerste beschikbare bron om beleggers te helpen bij het identificeren van mogelijkheden voor impact investing op de beursgenoteerde aandelenmarkt.