Rik Albrecht aan de slag als Adviseur bij Roccade

Rik Albrecht aan de slag als Adviseur bij Roccade

Rik Albrecht (Foto Archief Rik Albrecht) - 980x600.jpg

Rik Albrecht, CFA, CPE, gaat aan de slag als Adviseur bij Roccade Advies. Roccade regisseert het vermogensbeheer van pensioenfondsen zodat het bestuur zich kan focussen op oordeels- en besluitvorming.

De huidige trend is het governance & organisatiemodel met een modulaire opzet. Daarbij zijn oordeels- en besluitvorming, advies, regie (Roccade), implementatie en rapportage gescheiden. Roccade is in december 2020 opgericht om pensioenfondsen te bedienen die van dit nieuwe model gebruik willen maken. Met de komst van Rik Albrecht zet Roccade de groeistrategie voort.

Roccade: “Wij zijn bijzonder verheugd dat Rik Albrecht zich bij ons heeft aangesloten. Rik brengt jarenlange expertise als bestuurder en voorzitter van beleggingscommissies van pensioenfondsen met zich mee. Daardoor vergroot Roccade de kennis van wat aan de bestuurstafel speelt. Mede naar aanleiding van het nieuwe pensioencontract zullen pensioenfondsen de governance en organisatie van het vermogensbeheer opnieuw gaan inrichten. Met de komst van Rik versterken wij onze organisatie.”

Rik Albrecht: “Roccade is hét antwoord op wat pensioenfondsen nu nodig hebben. Vanuit mijn rol als bestuurslid en voorzitter beleggingscommissie zie ik hoe pensioenfondsen zoeken naar de juiste invulling van de beheerste en integere bedrijfsvoering. Integriteit is daarbij het sleutelwoord. Dat vereist de prudent person beginselen: functiescheiding, onafhankelijkheid en counterveiling power. Roccade biedt die oplossing door niet alles te willen doen, maar alleen als spin in het web de regie te voeren over de verschillende taken van het vermogensbeheer. Oordeels- en besluitvorming blijven bij het bestuur. Taken voor vermogensbeheer, advies en rapportages worden gescheiden ondergebracht.