Vanguard benoemt Marco Corsi tot hoofd van het nieuw opgerichte Vanguard Global ETF Research Centre

Vanguard benoemt Marco Corsi tot hoofd van het nieuw opgerichte Vanguard Global ETF Research Centre

Stropdassen grr.jpg

Vanguard heeft Marco Corsi benoemd tot Hoofd van het Vanguard Global ETF Research Centre, een nieuw team in Londen dat zich wijdt aan onderzoek naar ETF’s en ETF-beleggers.

Onder leiding van Marco zal het team onderzoek, inzichten en content op het gebied van ETF’s leveren om institutionele beleggers, tussenpersonen en particuliere beleggers te informeren en hun kennis te vergroten. ETF’s zijn het snelst groeiende beleggingsproduct ter wereld. In februari 2018 doorbrak het bedrag dat wereldwijd in ETF’s is belegd de grens van $ 5.000 miljard. Dat is het resultaat van vier opeenvolgende jaren aan instroom bij ETF’s. Per 31 juli 2018 bedroeg het belegd vermogen van Vanguard’s ETF’s in totaal $ 968,1 miljard.

Marco is afkomstig van BlackRock, waar hij laatstelijk bij iShares verantwoordelijk was voor het EMEA productonderzoek en innovatieteam. Daarvoor werkte Marco bij Decura, Barclays en Merrill Lynch. Hij heeft zijn Master behaald aan de Universiteit van Parijs VI en een doctoraat in toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Parijs VII en de Universiteit van Padova. Marco zal rapporteren aan Axel Lomholt, Hoofd Internationale ETF’s bij Vanguard.

Axel Lomholt, Hoofd Internationale ETF’s: “We zijn bezig met het oprichten van een toegespitst onderzoeksteam om prangende wereldwijde ETF-kwesties aan te pakken die relevant en inzichtgevend zullen zijn voor beleggers, toezichthouders en influencers. Als wereldwijde marktleider in ETF’s, kijkt Vanguard er naar uit om onderzoek te doen op topniveau naar dit populaire beleggingsproduct, en de manier waarop dit door verscheidene soorten beleggers wordt gebruikt.”

Het in Londen gevestigde onderzoeksteam zal wereldwijd met de andere onderzoeksgroepen van Vanguard samenwerken. Vanguard is al lange tijd een van de koplopers op het gebied van onderzoek en commentaar over beleggen en pensioenen. De Investment Strategy Group van Vanguard publiceert vaak whitepapers, web content en academische artikelen over zaken als portefeuilleconstructie, beleggingsstrategieën en markt- en economische trends.

Het Vanguard Center for Investor Research, dat het gedrag van individuele beleggers analyseert, publiceerde eerder dit jaar het gerenommeerde How America Saves. Deze wordt veelvuldig geciteerd en geraadpleegd door bedrijven, consultants, toezichthouders en academici als benchmark en blauwdruk voor het opstellen van pensioenplannen in de VS. Het centrum heeft ook soortgelijk onderzoek gedaan in het VK en Australië. 

Vanguard heeft $5.200 miljard onder beheer namens wereldwijd 20 miljoen beleggers (per 31 juli 2018). Als een van ’s werelds grootste beleggingsmaatschappijen heeft Vanguard een groot assortiment aan beleggingsfondsen tegen lage kosten, ETF’s en gerelateerde diensten. Het is opgericht in 1975 en het hoofdkantoor staat in Malvern, Pennsylvania. Vanguard’s Europese activiteiten omvatten momenteel ruim $175 miljard aan beheerd vermogen, volgens cijfers van eind september 2018.