Matt Bullock en Peter Harrington-Howes versterken Janus Henderson

Matt Bullock en Peter Harrington-Howes versterken Janus Henderson

Nieuwe baan man (05) on the move

Janus Henderson Investors kondigt vandaag de aanstelling aan van Matt Bullock, die aan de slag gaat als Head of EMEA Portfolio and Construction Strategy. Matt Bullock, die deze functie sinds 31 januari 2022 bekleedt, is gevestigd in Londen en zal rapporteren aan Adam Hetts, Global Head van het Portfolio Construction Strategy team (PCS).

Deze nieuwe functie is bepalend voor de evolutie van de wereldwijde PCS-activiteiten van Janus Henderson; Matt Bullock zal het model voor institutionele klantenbetrokkenheid in EMEA uitbouwen en het in Londen gevestigde team van portefeuillestrategen leiden.

Matt Bullock heeft meer dan twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening en komt over van Wellington Management, waar hij Investment Director, Multi-Strategy Solutions and Thematics was. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies met een focus op de EMEA-markten, waaronder senior posities bij zowel BlackRock als de Pendal Group (voorheen BT Investment Management).

Naast de aanstelling van Matt Bullock kondigt het bedrijf ook aan dat het Peter Harrington-Howes heeft aangesteld als Senior Portfolio Strategist in de V.S. Peter heeft meer dan zestien jaar ervaring in de financiële dienstverlening en was voorheen actief als Senior Portfolio Advisor bij Natixis, waar hij werkte met intermediary en institutional klanten in de Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse en Amerikaanse offshoremarkten.

Het Janus Henderson PCS-team levert op maat gemaakte portefeuilleanalyses en inzichten voor klanten, door hen te voorzien van data-driven diagnostische rapporten en eigen thought leadership content over asset allocatie en macro-economische marktomstandigheden. De aanvullende dienst helpt cliënten bij het opbouwen van veerkrachtigere portefeuilles dankzij een beter begrip van de unieke kwaliteiten van de portefeuilles en het beleggingsperspectief van het PCS-team.

Door de benoemingen van Peter Harrington-Howes en Matt Bullock, werken er nu vijftien mensen in het PCS-team die de Amerikaanse, Amerikaanse offshore, Latijns-Amerikaanse en EMEA-markten volgen. Eerder werd Mario Aguilar aangesteld als Senior Portfolio Strategist voor de Latijns-Amerikaanse, Amerikaanse offshore en Iberische markten, wat Janus Henderson in januari aankondigde.

Adam Hetts, Global Head van Portfolio Construction and Strategy team, licht toe:

"Matt en Peter brengen elk sterke expertise in ons groeiende team van wereldwijde portefeuillestrategen. Hun aanstelling is van onschatbare waarde voor de strategie van ons team: het aanbieden van op oplossingen gebaseerde portefeuilleadvies en inzichten op maat voor het diverse klantenbestand van Janus Henderson in verschillende markten en regio's."

Ignacio De La Maza, Head of EMEA Intermediary & LatAm zei over Matt Bullock's aanstelling:

“Het verheugt mij dat ik extra mankracht krijg om meer klanten in EMEA te laten profiteren van de gespecialiseerde kennis van ons PCS-team. De waardeproposities en de intern ontwikkelde technologie die het PCS-team aan adviseurs kan bieden, zullen van onschatbare waarde zijn om hen te helpen resultaten te boeken die aansluiten bij de langetermijndoelstellingen van hun beleggers.”