Pieter van Stijn aangesteld als Responsible Investment Product Specialist bij Columbia Threadneedle Investments

Pieter van Stijn aangesteld als Responsible Investment Product Specialist bij Columbia Threadneedle Investments

Pieter van Stijn.jpg

Pieter van Stijn is aangesteld als Responsible Investment Product Specialist bij Columbia Threadneedle Investments.

In deze functie is hij samen met het Nederlandse Client Management Team verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van het aanbod van verantwoord beleggen en de Responsible Engagement Overlay (reo®)-dienst op de Nederlandse markt. Pieter rapporteert aan Karlijn van Lierop, Global Head of reo®. Pieter komt van PGGM, waar hij vorig jaar werkte aan de integratie van duurzaamheid in beleggingen.

Responsible Engagement Overlay (reo®) is een toonaangevende ‘engagement en voting overlay’ die klanten toegang biedt tot uitgebreide research en expertise op het gebied van active ownership en (klimaat) screening met een trackrecord van twintig jaar.

Pieter werkte tussen 2018 en 2021 bij vermogensbeheerder BMO GAM, dat inmiddels is overgenomen door Columbia Threadneedle. Bij BMO was hij binnen het team verantwoord beleggen onder meer verantwoordelijk voor engagement met een focus op klimaatverandering en energie. Ook was hij betrokken bij het onderhouden van klantrelaties in Nederland.

Voor zijn tijd bij BMO werkte Pieter ruim 11 jaar bij PGGM als Senior Advisor Responsible Investment en was hij lid van het responsible investment team. Daarvoor was hij werkzaam bij SNS Asset Management (nu Actiam).

Karlijn van Lierop, Global Head of Reo bij Columbia Threadneedle:

“Met de komst van Pieter maken we een duidelijke keuze om onze aanwezigheid op de Nederlandse markt verder te versterken en bevestigen we opnieuw dat duurzaam beleggen een van onze speerpunten is. Ik kijk ernaar uit om samen met hem innovatieve producten te ontwikkelen voor onze klanten, zoals de nieuwe climate engagement module.”

Pieter en Karlijn werken vanuit Nederland en maken deel uit van het wereldwijde team voor verantwoord beleggen van Columbia Threadneedle.