Brigit Gerritse en Arafat Soliman versterken Research & Strategy-team van Redevco

Brigit Gerritse en Arafat Soliman versterken Research & Strategy-team van Redevco

Nieuwe baan (02) on the move

Redevco heeft zijn Research & Strategy (R&S) team uitgebreid met Brigit Gerritse als Head of Research & Strategy en Arafat Soliman als Research & Strategy Manager. De twee benoemingen gaan in op respectievelijk 1 en 5 september. De afdelingen Research & Strategy, Innovation en Sustainability maken allen deel uit van het team van Marrit Laning, die in januari 2022 is benoemd tot Chief Strategy & Innovation Officer in de directie van Redevco.

Marrit Laning, Chief Strategy & Innovation Officer bij Redevco:

"Bij Redevco willen we een positieve impact hebben op onze stedelijke omgeving en we zijn ervan overtuigd dat voortdurende innovatie op het gebied van onderzoek van vitaal belang is om onze verduurzamende plannen uit te voeren. We moeten begrijpen wat steden in de toekomst nodig hebben om ze leefbaar en duurzaam te kunnen maken. De nieuwe leden van ons R&S team zullen zorgen voor strategische begeleiding en de interne onderzoekscapaciteiten van Redevco uitbreiden. Dit zal onder andere bijdragen aan het verdiepen van onze kennis van de nieuwste technologie die nodig is in de transitie naar CO2-neutrale gebouwen en een circulaire economie. Ik ben verheugd Brigit en Arafat te verwelkomen, die beiden zeer geschikt zijn voor deze baan en veel ervaring hebben."

Brigit Gerritse, Head of Research & Strategy bij Redevco:

"De 'Great Retail Reset' markeert de overgang naar levendige, mixed-use centra die de sociale cohesie bevorderen via een flexibelere alomvattende benadering van planning, investering en ontwikkeling. Redevco heeft baanbrekend werk verricht met zijn City Attractiveness Research, en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op die solide basis die het bedrijf heeft geholpen om de waarde van de beheerde portefeuilles te optimaliseren, zowel vanuit financieel als ESG-perspectief, door middel van een gedisciplineerde, onderzoek-gedreven aanpak. Deze focus op onderzoek en innovatie zal ons helpen bij te dragen aan de evolutie van de stedelijke omgeving die de tand des tijds kan doorstaan, ongeacht de vorm van de toekomstige digitale economie."

Arafat Soliman, Research & Strategy Manager bij Redevco:

"Op feiten gebaseerde analyse is de sleutel tot het ontwikkelen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij de belanghebbenden van een bedrijf en Redevco heeft een goede staat van dienst op dat vlak. Ik kom op een cruciaal moment in de reis naar een CO2-neutrale omgeving en ben enthousiast over het vooruitzicht om de nieuwste innovatie- en technologie-initiatieven aan te boren om dat doel te bereiken en om onze strategie bij elke nieuwe wending aan een stresstest te onderwerpen."

Brigit komt over van ULI Benelux waar zij de positie van executive director bekleedde na KERN te hebben geleid, voorheen bekend als de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW). Arafat Soliman bekleedde voorheen de functie van research manager bij het in Londen gevestigde Landsec. Hun benoemingen volgen op de recente toevoeging van Martijn Horsman als Sustainable Development Manager aan het duurzaamheidsteam. Eerder dit jaar benoemde Redevco ook Elsbeth Quispel in de nieuw gecreëerde rol van Head of Innovation om de PropTech-strategie en het bredere innovatietraject van het bedrijf aan te sturen.