Pictet Asset Management: Nobel Gulati benoemd als nieuwe bestuurder

Pictet Asset Management: Nobel Gulati benoemd als nieuwe bestuurder

Handshake 2.jpg

Met ingang van 17 juni 2019 is Nobel Gulati als niet-uitvoerend bestuurder toegetreden tot het bestuur van Pictet Asset Management Holding SA, de Zwitserse holding die zeggenschap heeft over alle vermogensbeheerentiteiten van de Pictet Group.

Nobel Gulati vertrok eerder in 2019 na twaalf jaar bij Two Sigma, een in de VS gevestigd hedgefonds. In zijn tijd bij de onderneming leidde hij de groei van de activiteiten en steeg het beheerde vermogen van USD 3 mld. in 2007 naar USD 60 mld. in 2019. Voor hij bij Two Sigma in dienst trad, vervulde hij diverse functies bij Citigroup, ABN Amro en NatWest Markets. Nobel Gulati studeerde af aan de universiteit van Pennsylvania en begon zijn loopbaan bij Raymond James, waarvoor hij in India de eerste Aziatische vestiging van de onderneming opende.

Hij is ook bestuurslid van het Wharton Customer Analytics Initiative, een toonaangevend wetenschappelijk onderzoekscentrum gericht op de ontwikkeling en toepassing van gegevenswetenschappen en analytische methoden in diverse bedrijfstakken.

Na deze benoeming telt het bestuur van Pictet Asset Management zeven leden: Renaud de Planta, bestuursvoorzitter van Pictet Asset Management en managing partner van de Pictet Group, Laurent Ramsey, CEO van Pictet AM en managing partner van de Pictet Group, Xavier Barde, CRO van de Pictet Group en vier niet-uitvoerend bestuurders: Massimo Tosato, Richard Heelis, Rolf Banz en Nobel Gulati.