Karna Sethia aangesteld als Kwantitatief Analist bij Carmignac

Karna Sethia aangesteld als Kwantitatief Analist bij Carmignac

Karna Sethia

Carmignac breidt zijn team voor alternatieve beleggingen verder uit met de aanstelling van Karna Sethia als Kwantitatief Analist.

Sethia komt over van ExodusPoint, waar hij als Data Scientist verantwoordelijk was voor het ontwerp, de ontwikkeling en de samenstelling van kwantitatieve analysetools. Daarvoor maakte Karna bij Morgan Stanley in Londen als Data Engineer gespecialiseerde producten voor het onderzoeksteam dat met alternatieve gegevens werkt. Hij behaalde een Master-diploma Ingenieurswetenschappen in elektriciteit en elektrotechniek met bedrijfsbeheer aan het Imperial College London.

In het segment alternatieve beleggingen heeft Carmignac een lange staat van dienst met long-short aandelenfondsen – Carmignac Portfolio Long-Short European Equities werd al in 1997 geïntroduceerd. Het fonds behoort tot het bovenste kwartiel van zijn Morningstar-categorie over 1, 3 en 5 jaar¹ en houdt in zijn beleggingsproces rekening met ecologische en sociale criteria (waarmee het op grond van de Europese Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector een 'Artikel 8-fonds' is).