Dirk Schoenmaker treedt toe tot het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Dirk Schoenmaker treedt toe tot het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Dirk Schoenmaker

Dirk Schoenmaker vervangt bestuurslid Age Bakker van wie de zittingstermijn ten einde is. Hij wordt tevens de voorzitter van de commissie Beleggingen van PFZW.

Voorzitter Joanne Kellermann: “Allereerst wil ik Age Bakker enorm bedanken voor de rol die hij jarenlang speelde in het bestuur van PFZW. Mede dankzij zijn kennis en bevlogenheid hebben we ons beleggingsbeleid in die periode verder kunnen verduurzamen. Met Dirk Schoenmaker halen we iemand binnen die in de wetenschappelijke wereld zijn sporen heeft verdiend op het gebied van beleggen en duurzaamheid. Daar zijn we heel gelukkig mee gezien de uitdagingen waar we als pensioenfonds voor staan aan de vooravond van een nieuw pensioenstelsel en gezien de maatschappelijke discussie over de duurzame beleggingen van pensioenfondsen”.

Dirk Schoenmaker is hoogleraar Finance aan de Rotterdam School of Management en tevens directeur van het Erasmus Platform for Sustainable Value Creation aan de Erasmus Universiteit.

In het verleden was Dirk Schoenmaker onder andere Directeur Europese Zaken, Mededinging en Consumentenbeleid bij het Ministerie van Economische Zaken en plaatsvervangend directeur Financiële Markten op het Ministerie van Financiën.