Carmignac versterkt Patrimoine-beheerteam en Senior Management

Carmignac versterkt Patrimoine-beheerteam en Senior Management

Nieuwe baan mensen - on the move

Guillaume Rigeade, Eliezer Ben Zimra, Jacques Hirsch en Christophe Moulin zijn met onmiddellijke ingang benoemd tot medebeheerders van Carmignac Patrimoine. Zij zullen samenwerken met David Older, Head of Equities.

Guillaume Rigeade en Eliezer Ben Zimra zullen verantwoordelijk zijn voor het vastrentende element van de Carmignac Patrimoine-portefeuille, evenals voor het valuta- en wisselkoersbeheer. Beiden hebben meer dan vijftien jaar ervaring in het beheren van obligatiefondsen, waaronder meer dan tien jaar als medebeheerders van flexibele fondsen.

Sinds juli 2019 zijn ze medebeheerder van Carmignac Portfolio Flexible Bond. In een periode van drie jaar heeft dit fonds ruim 13 procentpunten beter gepresteerd dan de benchmark. Rigeade en Ben Zimra treden ook toe tot de Strategische Beleggingscommissie van het bedrijf.

Hirsch is in juli 2023 vanuit Ruffer bij Carmignac in dienst getreden. Bij Ruffer was hij medebeheerder van een flexibel multi-assetfonds dat over een periode van één, drie en vijf jaar tot het topkwartiel behoorde. Deze taken omvatten het evalueren van de markttiming, het bepalen van de strategieën voor derivaten en afdekking van het marktrisico, en het bepalen en implementeren van de blootstelling aan wereldwijde top-down-aandelenthema's. Deze opzet stelt de asset class-specialisten in staat zich te concentreren op de bottom-up-effectenselectie, gecombineerd met de top-down-analyse door Hirsch en Moulin. 

Hirsch is medebeheerder van Carmignac Portfolio Patrimoine Europe sinds juli 2023. Voordat hij bij Carmignac begon te werken, was hij werkzaam bij Ruffer, waar hij medebeheerder was van een flexibel multi-asset-fonds dat tot het bovenste kwartiel behoorde op zowel één, drie als vijf jaar.

Moulin is sinds september 2022 Deputy Head van het cross-assetteam van Carmignac en is in die rol verantwoordelijk voor macro-economische evaluatie, beoordeling van de marktpositionering en technische marktanalyse. Voordat hij bij Carmignac kwam werken, was hij Global Head of Multi-Asset bij BNP Paribas AM.

Reactie van Edouard Carmignacop deze benoemingen:

'Gezien de terugkeer van de economische cyclus staat macro-economie weer op de voorgrond. Om die reden hebben we besloten het beheer van Carmignac Patrimoine, dat gebaseerd is op drie rendementsbronnen, aanzienlijk te versterken. We brengen daartoe uiteenlopende vaardigheden en talenten uit ons beleggingsteam bijeen die samen met David Older de strategie zullen beheren.

Guillaume en Eliezer staan bekend om de kwaliteit van hun allocatie gericht op vastrentende activaklassen op de wereldmarkten, terwijl Jacques en Christophe uiterst ervaren zijn in de uitvoering van macro-analyses en risicobeoordeling. Deze deskundige duo's zijn echte teamplayers. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de juiste vaardigheden bezitten om ons vlaggenschipfonds in de huidige omstandigheden te beheren.'

Tegelijkertijd nemen Guillaume Rigeade en Pierre Verlé, de uiterst succesvolle Heads of Credit bij Carmignac sinds 2013, de rol van Head of Fixed Income op zich met als doel de flexibele Carmignac-filosofie te ontwikkelen voor het volledige aanbod vastrentende producten. Pierre blijft co-manager van de kredietstrategieën van het bedrijf.

PROMOTIE BINNEN HET SENIOR MANAGEMENT VAN HET BEDRIJF

Deze promoties volgen op de aanstelling van Rose Ouahba tot Managing Director van het senior management van Carmignac. Zij zal samenwerken met Edouard Carmignac en Eric Helderlé in Luxemburg, Maxime Carmignac in Londen en Christophe Peronin in Parijs.

In deze nieuwe rol zal Rose toezicht houden op de distributie- en marketingactiviteiten van het bedrijf, waarbij ze haar kennis van klantbeleving en verkoop zal combineren om de klanttevredenheid te bevorderen en de bedrijfsontwikkeling te versterken. Haar diepgaande ervaring en de afstemming van distributie- en marketingactiviteiten onder haar leiding zullen cruciaal zijn voor het coördineren van de productontwikkeling en -promotie via de diverse distributiekanalen van Carmignac.

Over de aanstelling van Rose Ouahba tot Managing Director zegt Maxime Carmignac:

'Onder leiding van Rose is de positie van Carmignac in de wereld van vastrentende effecten aanzienlijk versterkt; de afgelopen jaren zijn meerdere toonaangevende strategieën opgekomen. Ze heeft zich bewezen als kundig zakelijk leider en heeft blijk gegeven van ondernemingsgeest en passie voor het bedrijf. Vanwege haar sterke visie en klantgerichte aanpak is ze een logische keuze als lid van het senior management, een rol waarin ze zich nu inzet om onze distributie- en marketingpropositie te verbeteren. Ik verheug me erop met haar samen te werken in deze nieuwe leiderschapsrol, waarin ze haar unieke ervaring meeneemt.'

Wie is er nog meer On The Move?