Jaap Hoek en Marleen Barents-Jager versterken team Russell Investments in Amsterdam

Jaap Hoek en Marleen Barents-Jager versterken team Russell Investments in Amsterdam

Nieuwe baan man (04) on the move

Wereldwijde aanbieder van beleggingsoplossingen Russell Investments heeft haar aanwezigheid in de Nederlandse markt verder versterkt door het aannemen van twee ervaren professionals uit de beleggingssector, om de aanhoudende groei in de regio te ondersteunen. Jaap Hoek treedt toe als Director Investment Strategy & Solutions voor Noord Europa, en Marleen Barents-Jager als Sales Director Retail, Benelux en Nordics.

Jaap Hoek heeft bijna 25 jaar ervaring in de financiële wereld. Hij heeft in de loop van zijn carrière verschillende beleggingsinhoudelijke functies bekleed. Hij komt over van Robeco, waar hij recentelijk directeur en portefeuillestrateeg was in het Investment Solutions-team, met een focus op fiduciaire klanten.

In zijn nieuwe rol zal Jaap verantwoordelijk zijn voor de fiduciaire klanten, en zich met name richten op het creëren van efficiënte beleggingssoplossingen die voldoen aan de nieuwe behoeftes van de institutionele partijen in Noord-Europa.

Marleen Barents-Jager (foto) treedt toe als Sales Director Retail van Russell Investments, met de verantwoordelijkheid voor het uitbreiden van die activiteiten in de Benelux en Nordics.

Marleen werkte de afgelopen 8 jaar bij Principal Global Investors, waar zij verantwoordelijk was voor business development en accountmanagement in de Benelux en Nordics. Met 20 jaar ervaring in de beleggingssector bekleedde ze eerder functies in business development, private banking en accountmanagement bij diverse werkgevers.

“De benoeming van deze twee seniors illustreert de ambitie om onze klanten professionele inzichten en expertise te blijven bieden, terwijl we ook onze aanwezigheid in een zeer competitieve markt blijven uitbreiden”, zegt Martijn Kuipers, Managing Director, Northern Europe bij Russell Investments. "Zowel Jaap als Marleen brengen uitgebreide kennis en praktische ervaring met zich mee die van onschatbare waarde zal zijn voor onze klanten in een steeds uitdagender omgeving."

De twee nieuwe benoemingen markeren een verdere uitbreiding van de aanwezigheid van Russell Investments op de Noord-Europese markt en volgt de benoeming van Ramon Dijkstra in december als een vastgoed analist, eveneens gevestigd in Amsterdam. Ramon trad in dienst bij Russell Investments en komt van BNP Paribas Real Estate, waar hij eerder functies bekleedde bij Cushman & Wakefield en Syntrus Achmea Real Estate.

Met zijn 25-jarige aanwezigheid heeft Russell Investments een lange traditie in Noord-Europa, waar het een toonaangevende vermogensbeheerder is van multi-asset oplossingen, fiduciair beheer en transitie management diensten.