Edwin Schokker versterkt Uitvoerend Bestuur SBZ Pensioen

Edwin Schokker versterkt Uitvoerend Bestuur SBZ Pensioen

voorzittershamer.jpg

Het bestuur van SBZ Pensioen heeft Edwin Schokker met ingang van 20 mei 2021 benoemd tot Uitvoerend Bestuurslid Pensioenen en Risicobeheer. Hij is daarmee de opvolger van Jobert Koomans, die deze portefeuille sinds 2014 beheerde. Actuaris Edwin Schokker was de afgelopen 36 jaar verbonden aan Willis Towers Watson en diverse rechtsvoorgangers.

Bestuursvoorzitter Ties Tiessen over de benoeming van Schokker: “Het is een buitenkansje als iemand met zoveel ervaring beschikbaar komt. We zijn dan ook heel blij dat Edwin ons bestuur komt versterken, juist in een fase dat we onze onderscheidende pensioenregeling nadrukkelijker onder de aandacht willen brengen. Hij kent de markt als geen ander en gelooft in ons aanbod.”

Edwin Schokker over zijn loopbaanstap: “Ik ben al vele jaren overtuigd van de kracht en eenvoud van de verbeterde premieregeling voor de sector van SBZ Pensioen. Dat kunnen we op een passende solidaire en collectieve manier uitvoeren. Nu we op de drempel staan naar een nieuw stelsel wil ik me graag maximaal inzetten om partijen te helpen bij het maken van een verantwoorde keuze voor de toekomst. Als bestuurder van SBZ Pensioen, met de best denkbare variant voor onze sector, kan ik dat met volle overtuiging.”

Het bestuur van SBZ Pensioen dankt Jobert Koomans voor de intensieve en plezierige samenwerking de afgelopen zeven jaar. DNB heeft inmiddels ingestemd met de benoeming van Edwin Schokker.

SBZ Pensioen is het pensioenfonds voor de sector van financiële instellingen, verzekeringsbedrijven en zakelijke dienstverleners. Het fonds voert diverse collectieve pensioenregelingen uit voor inmiddels meer dan 50 werkgevers en in totaal zo’n 45.000 deelnemers. Aansluiting is voor werkgevers binnen deze sector vrijwillig. Het pensioenvermogen bedraagt momenteel ruim €7 miljard.