MFS benoemt Edward Maloney tot Chief Investment Officer

MFS benoemt Edward Maloney tot Chief Investment Officer

Edward Maloney.jpg

Vermogensbeheerder MFS heeft Edward M. ‘Ted’ Maloney benoemd tot Chief Investment Officer. Hij zal per 1 januari Michael Roberge opvolgen. Roberge blijft MFS leiden als Chief Executive Officer.

Maloney zal de leiding krijgen over 200 beleggingsprofessionals en wordt verantwoordelijk voor de research, het portfoliomanagement en het management van het handels- en beleggingsrisico. Maloney zal rapporteren aan Roberge en hij wordt per 1 januari ook lid het managementcomité van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

“Ted heeft veel ervaring en heeft diverse research posities bekleedt bij MFS. Hij heeft gewerkt in de segmenten aandelen, obligaties en kwantitatieve groep en hij heeft zo sterke relaties opgebouwd die hem zullen helpen in zijn nieuwe rol als CIO”, aldus Roberge.

Maloney begon in 2005 bij MFS als aandelenanalist en werd in 2011 benoemd tot Hoofd Equity Research in de Verenigde Staten. Hij kreeg er daarna ook verantwoordelijkheden bij voor het portfoliomanagement, eerst als wereldwijd sectorhoofd en later als co-manager van gediversifieerde portfolio’s in 2012. Sinds 2016 is hij hoofd research wereldwijd.  Daarbij heeft hij een leidende rol gespeeld bij het rekruteren van beleggingsprofessionals en het aanjagen van de diversiteit binnen MFS. 

“De benoeming van Ted is in lijn met de langetermijnbenadering voor opvolging binnen MFS. Het is het resultaat van een proces dat jaren geleden werd opgestart toen we zagen dat Ted de leiderschapsvaardigheden had en de scherpzinnigheid op het gebied van beleggen die nodig zijn om deze rol aan te kunnen. Wij zijn zeer verheugds dat Ted nu CIO wordt”, aldus Roberge.