Kornelis Buursma aangesteld als Director Business Development bij BlueBay

Kornelis Buursma aangesteld als Director Business Development bij BlueBay

Nieuwe baan man (10) on the move.jpg

RBC Asset Management’s fixed income manager, BlueBay Asset Management (BlueBay), heeft de Nederlander Kornelis Buursma aangesteld als Director, Business Development Benelux. Met ingang van 1 februari is Buursma verantwoordelijk voor zowel de wholesale als institutionele activiteiten in de Benelux.

Hij zal betrokken zijn bij de bestaande klantenbasis en ook bij de verdere groei die BlueBay ambieert.

Buursma is werkzaam vanuit Amsterdam en is onderdeel van het Northern Europe Team, dat wordt geleid door Viola Patock. De aanstelling van hem volgt op een aantal eerdere aannames in Continentaal Europa in 2021, waarmee BlueBay zijn commitment en aanwezigheid verder heeft versterkt.

Patock zegt over de aanstelling van Buursman het volgende: 'We zijn verheugd met de komst van Kornelis om onze positie in de Benelux verder te verstevigen en uit te bouwen. Kornelis heeft een brede kennis van de asset managementindustrie en veel ervaring in het bedienen van wholesale en institutionele beleggers in de regio.'

Buursma heeft twintig jaar ervaring in de asset managementindustrie en werkte tot voor kort voor Kempen Capital Management als Director Institutional Relations Nederland. Daarvoor werkte hij in vergelijkbare functies voor NN Investment Partners, PGGM en ING Real Estate Investment Management.