Candriam benoemt Ruud Fransen tot Senior Client Relationship Manager Nederland

Candriam benoemt Ruud Fransen tot Senior Client Relationship Manager Nederland

Ruud Fransen.jpg

Vermogensbeheerder Candriam heeft voor het Nederlandse team Ruud Fransen (43) benoemd tot senior client relationship manager. Hij zal daar verantwoordelijk zijn voor het relatiebeheer van de bestaande distributieklanten alsmede business development in wholesale en private banking. Met de komst van Fransen zal Candriam de focus op SRI-strategieën (Socially Responsible Investment) op de Nederlandse beleggingsmarkt verder uitbreiden.

Candriam geldt sinds 1996 als een voorloper op het gebied van duurzaam beleggen. In de loop der jaren heeft het een van de grootste gespecialiseerde SRI-teams van Europa opgebouwd, alsmede het meest ruime aanbod aan SRI-strategieën in Europa. Dit heeft geleid tot de integratie van ESG-criteria in het gehele beleggingsproces van mainstream-producten.

Met een groei van het vermogen onder beheer met +68% in de afgelopen 4 jaar is Candriam een van de snelst groeiende Europese vermogensbeheerders. SRI vertegenwoordigt daarbij vandaag niet minder dan 30% van het totaal beheerde vermogen (113 miljard euro).

Voorafgaand aan zijn aanstelling bij Candriam was Ruud Fransen 11 jaar werkzaam als senior business development manager bij NN Investment Partners in Den Haag. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als senior beleggingsadviseur bij ING Bank. Ruud Fransen begon zijn carrière bij toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Johan Langerak, hoofd van de Nederlandse vestiging van Candriam: “Ruud Fransen brengt een enorme kennis over de Nederlandse markt met zich mee, die we inzetten voor het verder verdiepen en uitbreiden van klantenrelaties. Het duurzame karakter van onze fondsen speelt daarbij een cruciale rol.”

Ruud Fransen, Senior Client Relationship Manager: “Ik kijk uit naar de samenwerking binnen het Candriam-team. Nederlandse beleggers zijn voorlopers op het gebied van duurzaamheid. Candriam is goed gepositioneerd om aan die grote en stijgende vraag te voldoen.”