Russ Morrison benoemd tot Global CIO Fixed Income bij Aegon AM

Russ Morrison benoemd tot Global CIO Fixed Income bij Aegon AM

Russ_Morrison_Aegon_AM.JPG

Aegon Asset Management heeft Russ Morrison benoemd tot Global Chief Investment Officer. Hij wordt eindverantwoordelijk voor het fixed income beleggingsplatform van Aegon Asset management dat €170 (US $188) miljard onder beheer heeft. Morrison is toegetreden op 29 juni en gaat wereldwijd leidinggeven aan de 140 fixed income investment professionals van de asset manager.

Morrison brengt meer dan 30 jaar fixed income en financiële dienstverlening-expertise met zich mee. Hiervoor was hij werkzaam bij Barings (het voormalige Babson Capital). Tijdens zijn 17-jarig dienstverband bij de firma bekleedde hij verschillende topfuncties. Hij was er onder andere Hoofd fixed income, equities en multi-asset. Voor Barings vervulde hij verschillende fixed income rollen bij First Union Bank, Ernst & Young Management Consultants en North Carolina National Bank.

Morrison voegt zich in een spannende periode bij Aegon Asset Management, die na de succesvolle integratie van de Aziatische, Europese en Amerikaanse businesses bouwt aan een wereldwijde vermogensbeheerder onder één management board, onder leiding van CEO Bas NieuweWeme.

De integratie van de businesses brengt de regionale beleggingsteams van vier onderscheidende beleggingsplatforms voor fixed income, real assets, equities en multi-asset & solutions bijeen, onder leiding van een enkele, wereldwijde CIO-structuur, om op die manier het totale AuM van €352 miljard te beheren.

Morrison zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor een wereldwijd actief team bestaande uit 140 fixed income portfoliomanagers, strategen en analisten, waaronder ook het global researchteam, dat bestaat uit 50 medewerkers. Morrison is gevestigd in Chicago en wordt lid van de global management board van Aegon Asset Management. Hij rapporteert aan Bas NieuweWeme.

Kirk Buese, de huidige interim Global CIO voor fixed income, gaat na 33 trouwe dienstjaren met pensioen. Buese heeft tijdens het wervingsproces de verantwoordelijkheid voor het platform op interim-basis voor zich genomen, nadat hij reeds eerder dit jaar aangekondigde dat hij met pensioen zou gaan. Hij blijft tot einde overdracht zijn taken vervullen.

Bas NieuweWeme: “Russ heeft zeer uitgebreide ervaring in het managen van multi-regionale teams en in het beheer van private en beursgenoteerde fixed income assets, voor klanten in diverse segmenten wereldwijd. Zijn benoeming in deze functie is de verzegeling van de integratie van onze regionale teams in het global fixed income platform van Aegon Asset Management. Ik wens Kirk een lang en gelukkig pensioen en wil hem bedanken voor het leiden van het global team op interim-basis, maar vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de organisatie in de afgelopen drie decennia.”

Russ Morrison: “Ik zie ernaar uit met het Aegon Asset Management-team te gaan samenwerken. Wij willen het potentieel van ons global fixed income team volledig benutten teneinde hun expertise en kennis met onze klanten wereldwijd te kunnen delen.”